Citromos-narancsos habos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
29g finomliszt105 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
4 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
16g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
43g citrom7 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
7 kcal
-
8g vaj54 kcal
A tetejére
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
5 kcal
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
230g finomliszt837 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
34 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
130g tej73 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
340g citrom52 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
57 kcal
-
60g vaj430 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
38 kcal
Összesen
4192
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20.3g citrom3 kcal
-
5.4g narancslé3 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
A tetejére
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
Összesen
250
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 199.8 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2910.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1192 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.5 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 548.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 998 mg
-
Retinol - A vitamin: 1797 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1557 micro
Összesen
4192
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
23 dkg finomliszt
-
14 dkg vaj
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1.3 dl tej
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
1 narancsból nyert narancslé
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
6 dkg vaj
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk.
- Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és 180°-os előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
- A kihűlt sütinek a közepét kivájjuk úgy, hogy maradjon alja és kb. 1 cm pereme.
- A krémhez lereszeljük a citromok héját, majd kifacsarjuk a narancs és a 2 citrom levét.
- Tojássárgákat és az egész tojást a kétféle cukorral fehéredésig verjük.
- Hozzáadjuk a keményítőt, majd gyümölcsök levét és a reszelt héját (a lének 2 dl-nek kell lenni, ha a gyümölcsök nem adják ki azt a mennyiséget, akkor vízzel kipótoljuk).
- Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan kevergetve (hamar leég) sűrűsödésig, ekkor elkeverjük el benne a vajat.
- A citromos krémet beletöltjük a sütemény kivájt belsejébe.
- A habhoz a fehérjéket elektromos habverővel verjük habosra, de ne legyen kemény, ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot 1-2 percig, míg a hab fényes, kemény nem lesz.
- A végén belekeverjük a keményítőt is.
- Rákanalazzuk a habot a tortára, kis halmokba.
- 160°-on előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A sütőben hagyjuk kihűlni, majd szeletelés előtt legalább fél órára kerüljön hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9391
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Ebben a hűvös időben sok teát iszunk, friss citrommal. Így mindig van itthon 2-3 citrom. Ezért kapóra jött ez a recept.:-)