r
Nosalty Logó

Citromos-málnás piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Citromos-málnás piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 4725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 4725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponés krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Miután kissé kifehéredett, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Nem túl kemény állagú habbá verjük.
  2. A tojássárgákat szintén fokozatosan adjuk hozzá a habhoz, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Ezután az átszitált szódabikarbónás lisztet 2 adagban beleszórjuk, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne törjön össze a hab.
  4. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, még langyosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

Mascarponés krém

  1. A mascarponét kikavarjuk a kétféle cukorral, a tejszínnel, illetve a citrom levével és héjával.
  2. Az expressz zselatint a kikevert krémhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. A kész krémmel megkenjük a piskótát, és egy vékony réteg málnalekvárt is teszünk rá.
  4. Ezután a lehető legszorosabban feltekerjük, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt az egész tekercset meghintjük porcukorral, és friss gyümölccsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13320
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha az unásig ismételt, családi kedvenc sárgabarackos piskótatekercsnek adnál egy friss, tavaszias csavart, akkor ezúttal mascarponés-epres-citromos krémmel tekerd fel a lapokat! Annyira jó, hogy tuti a repeta. És a külseje sem utolsó!

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...