Citromos-málnás piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0 kcal
Mascarponés krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
6g málnalekvár17 kcal
Összesen
591
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0 kcal
Mascarponés krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
50g málnalekvár139 kcal
Összesen
4725
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
21.4g tojás27 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
Mascarponés krém
-
32.4g mascarpone131 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
3.2g málnalekvár9 kcal
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
591
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 280.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.6 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 395.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 884 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 901 mg
-
Retinol - A vitamin: 876 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
4725
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
307
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
180 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
140 g finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
Mascarponés krém
-
500 g mascarpone
-
100 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl habtejszín
-
2 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csomag zselatinfix
-
50 g málnalekvár
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Miután kissé kifehéredett, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Nem túl kemény állagú habbá verjük.
- A tojássárgákat szintén fokozatosan adjuk hozzá a habhoz, folyamatos kevergetés mellett.
- Ezután az átszitált szódabikarbónás lisztet 2 adagban beleszórjuk, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne törjön össze a hab.
- A piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, még langyosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Mascarponés krém
- A mascarponét kikavarjuk a kétféle cukorral, a tejszínnel, illetve a citrom levével és héjával.
- Az expressz zselatint a kikevert krémhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
- A kész krémmel megkenjük a piskótát, és egy vékony réteg málnalekvárt is teszünk rá.
- Ezután a lehető legszorosabban feltekerjük, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt az egész tekercset meghintjük porcukorral, és friss gyümölccsel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13320
- Feltöltés dátuma: 2021. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Ha az unásig ismételt, családi kedvenc sárgabarackos piskótatekercsnek adnál egy friss, tavaszias csavart, akkor ezúttal mascarponés-epres-citromos krémmel tekerd fel a lapokat! Annyira jó, hogy tuti a repeta. És a külseje sem utolsó!