r
Nosalty Logó

Citromos-mákos villámsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Citromos-mákos villámsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2271 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a darált mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, féltretesszük. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd belekeverjük a citromlevet és az olajat is. Végül fokozatosan (háromszorra) hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet is felváltva - közben persze szépen összekeverjük.
  2. A tésztamasszát beleegyengetjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 17 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, tehát végezzünk tűpróbát!)
  3. A kihűlt tészta tetejét porcukorral meghintjük és kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4637
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-mákos villámsüti
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...