r
Nosalty Logó

Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 1145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 4579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 208 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2349 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 4579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk. A citromokat karikára vágjuk (ha nem bio, egész éjszakára szódabikarbonába áztatjuk - lásd), majd oregánóval megszórjuk azokat.
  2. A combokat egy nagy serpenyőben előre megsütjük. Nem szükséges alaposan átsütni, de mindkét oldalukat süssük 2-3 percig.
  3. Hámozzuk meg a fokhagymát.
  4. A combokat, a kakukkfüvet, a citromot és a rengeteg fokhagymát helyezzük el egy tűzálló tálban. Öntsünk rá olívaolajat és ánizslikőrt, majd lefedve süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig. 20 perc után vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig anélkül.
  5. Előző este áztassuk be a csicseriborsót vagy készíthetjük konzervből is, akkor egyértelmű, hogy szükségtelen a beáztatás. Ha nem konzervből készítjük, a beáztatás után a csicseriborsót kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  6. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3674
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy újabb Stahl recept, amelyet valószínűleg többször fogok még készíteni. Túl sokat készítettem belőle, de nem unalmas az íze. A harmadik napon a húst átalakítottam, egy könnyű paradicsomos szósszal megbolondítottam. A szószos húsok nagyon jól mennek a humuszhoz. Pitával érdemes fogyasztani, de a humusz magában is nagyon laktató. Tehát nem szükséges még extra szénhidrátot enni hozzá.

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...