Citromos habtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
79 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
12 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A tetejére
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g étkezési keményítő476 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
71 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
A tetejére
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
5165
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
7.3g étkezési keményítő28 kcal
-
14.6g cukor57 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
4.7g citromlé1 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
35.1g habtejszín102 kcal
A tetejére
-
5.8g mandulapehely35 kcal
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 262.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3936.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.1 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 678 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2061 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
5165
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg finomliszt
-
12.5 dkg étkezési keményítő
-
25 dkg cukor
-
5 db tojás
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 citromból nyert citromlé
-
12.5 dkg cukor
-
1.3 evőkanál étkezési keményítő
-
6 dl habtejszín
A tetejére
-
10 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Először a krémet készítjük el: a citrom levét és reszelt héját kevés vízzel 1,2 dl folyadékká egészítjük ki, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A keményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, és a citromléhez adjuk, és újra felforraljuk. Miután kihűlt, letakarva hütőszekrénybe tesszük 4-5 órára (a torta sütése előtti napon is elkészíthetjük).
- A citromos piskótához a tojások fehérjét 5 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 5 evőkanál meleg vízzel, a citromhéjjal és a megmaradt cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd beleszitáljuk a tojássárgás masszába. Alaposan elkeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A (jól lehűtött) tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk az előzőleg elkészített citromos masszába.
- A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és megkenjük a citromos tejszínhab kétharmad részével. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A megmaradt krémet rákenjük a torta szélére és tetejére.
- Mandulaszeletekkel, citromfűvel díszítjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 28524
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Frissítő, hűsítő citromtorta, a kánikulában nagyon jól tud esni. Akkor igazán finom, ha már teljesen lehűlt, ezért érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is kicsit megpuhuljon.