r
Nosalty Logó

Citromos-csirkemájas tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Citromos-csirkemájas tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    991 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4243 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8487 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 3086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrom héját vékony, hosszú csíkokra vágjuk és egy órára beáztatjuk a kifacsart citromlébe.
  2. A megtisztított májat evőkanálnyi olívaolajba forgatjuk, majd felhevített serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha kívülről már szép barna, de belül rózsaszín marad.) Konyhai papírtörlőn félretesszük a csirkemájakat.
  3. A szószhoz az alaplevet a serpenyőbe öntjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, a tejfölt, a sajt felét, és sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük. A citrom levéből is tehetünk a szószhoz ízlés szerinti mennyiséget. A maradék olívaolajat is a szószhoz keverjük, összeforraljuk és kész.
  4. A tésztát kifőzzük (roppanósra!).
  5. Közben a kis edényben felforrósítjuk az olajat, és pár pillanat alatt kisütjük benne az előzetesen lecsepegtetett citromhéjat. (Vigyázzunk, hamar megsül, és könnyen megég: célszerű szűrőkanállal kiemelni az olajból.)
  6. A sült csirkemájakat a tésztához keverjük, nyakonöntjük a szósszal, durvára vágott petrezselyemmel, a maradék sajttal és a citromhéjforgáccsal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32795
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szakácsok Könyvében bukkantam erre a tésztareceptre. Zseniálisan egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...