r
Nosalty Logó

Citrommázas darás-meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citrommázas darás-meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6266.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
  3. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
  4. A krémhez a darát a tejben sűrűre főzzük.
  5. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  6. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, majd jól összedolgozzuk. Ha kemény a krém, adhatunk hozzá 1-2 ek meggylét.
  7. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet, kirakjuk vele a meggyet (kicsit bele is nyomkodjuk a krémbe), és rákerül a másik piskótalap.
  8. A citrommázhoz felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, és a citromlével, majd rákenjük a süti tetejére.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3143
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Ajánló

A piskótánál 1-2 tojást lehet spórolni, ha 1 ek tejet, olajat vagy vizet teszünk a tésztába. Sokkal finomabb lesz. A mázból kimaradó 2 tojássárgája felér 1 egész tojással. Ha valaki nem akar kínlódni a citrommázzal, akkor porcukorral meg lehet szórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de finom.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...