Citrommázas darás-meggyes piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
77g tojás97 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
30g búzadara108 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
8 kcal
-
70g meggybefőtt50 kcal
A citrommázhoz
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
1193
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
150g búzadara540 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
A citrommázhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
5966
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
15.5g tojás20 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
6g búzadara22 kcal
-
20.1g tej11 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
14.1g meggybefőtt10 kcal
A citrommázhoz
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1253.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
1193
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.9 g
Zsír
-
Összesen 178.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6266.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1721 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 2321 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 980.2 g
-
Cukor 641 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 407.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1866 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 1788 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1744 micro
Összesen
5966
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
150 g búzadara
-
5 dl tej
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A citrommázhoz
-
2 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
- Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
- A krémhez a darát a tejben sűrűre főzzük.
- A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
- Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, majd jól összedolgozzuk. Ha kemény a krém, adhatunk hozzá 1-2 ek meggylét.
- A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet, kirakjuk vele a meggyet (kicsit bele is nyomkodjuk a krémbe), és rákerül a másik piskótalap.
- A citrommázhoz felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, és a citromlével, majd rákenjük a süti tetejére.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3143
- Feltöltés dátuma: 2013. március 31.
Ajánló
A piskótánál 1-2 tojást lehet spórolni, ha 1 ek tejet, olajat vagy vizet teszünk a tésztába. Sokkal finomabb lesz. A mázból kimaradó 2 tojássárgája felér 1 egész tojással. Ha valaki nem akar kínlódni a citrommázzal, akkor porcukorral meg lehet szórni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerű, de finom.