r
Nosalty Logó

Citrommázas darás-meggyes piskóta

NS
Citrommázas darás-meggyes piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

1193
Kalória
21.6g
Fehérje
196g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
81.5g
Víz
258.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
128.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6266.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    980.2 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
  3. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
  4. A krémhez a darát a tejben sűrűre főzzük.
  5. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  6. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, majd jól összedolgozzuk. Ha kemény a krém, adhatunk hozzá 1-2 ek meggylét.
  7. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet, kirakjuk vele a meggyet (kicsit bele is nyomkodjuk a krémbe), és rákerül a másik piskótalap.
  8. A citrommázhoz felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, és a citromlével, majd rákenjük a süti tetejére.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Egyszerű, de finom.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...