r
Nosalty Logó

Citromkrémes linzerkosár bazsalikomos joghurthabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Citromkrémes linzerkosár bazsalikomos joghurthabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 4842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból gyors, határozott mozdulattal tésztát gyúrunk (lehetőleg ujjheggyel dolgozva, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg a vaj). 20-30 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kb. 0,5 cm vastagra.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Kicsi piteformákat kibélelünk a kinyújtott, és a tálkák méretének (hogy pereme is legyen) megfelelően, méretre kiszaggatott, kör alakú tésztával.
  3. Sütőpapírral, majd sütőbabbal betakarjuk a tésztát (vaksütés), és 180 fokon, világos, aranybarnára sütjük.
  4. Hagyjuk hűlni.

A citromkrémhez

  1. Vízgőzön, állandó keverés mellett, a krém hozzávalóiból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni.

A joghurthabhoz

  1. A joghurtba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomot, amit összeforgatunk a vaníliás cukorral felvert habbal. Ha szükséges - ízlés szerint -, egy kevés porcukorral pikánssá édesíthető. A kész, kihűlt linzerkosárba citromkrémet kanalazunk, majd a habbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 902
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Egy isteni finom desszert, mely gyorsan, egyszerűen elkészítve, a délutáni ebéd vagy az esti vacsora fénypontja lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...