r
Nosalty Logó

Citromkrémes habcsók-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Citromkrémes habcsók-muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3486.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Elkészítés

Citromkrém:

  1. Először a citromkrémet készítjük el: a cukrot a citromlével és a citromhéjjal egy serpenyőben addig hevítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. A tojássárgákat egy tűzálló tálba tesszük, óvatosan hozzácsorgatjuk a citromos cukormázat. Ezután átszűrjük a tojásos krémet, és vízfürdő felett kevergetjük, amíg teljesen besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel.
  3. Ha besűrűsödött (a kanálról nem folyik le), akkor darabonként hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
  4. A tésztához a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a tojásokat, és simára keverjük. Váltakozva folyamatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport, és a tejet. Ha elkészült, muffin formába töltjük a masszát, és 170 fokon kb 15-20 percig sütjük.
  5. Ha elkészültek a muffinok, kihűtjük őket, majd levágjuk a kalapjukat, és kiszedjük a belsejüket.
  6. A kivájt belsejükbe beletöltjük a citromos krémet, visszatesszük a muffin formákba.
  7. A habcsók tetőkhöz a tojásfehérjéket félig keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és kb 8-10 perc alatt kemény habbá verjük.
  8. Habzsákba töltjük, és a megtöltött muffinok tetejére spirálban habcsók tetőt nyomunk.
  9. 170 fokon még 10 percig sütjük, amíg halvány barnára pirulnak a habcsókok.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Ajánló

A citromkrémet más süteményhez is felhasználhatjuk, és a muffinok kivájt belsejét és tetejét is felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Ez egy nagyon finom, fanyar, de a habcsók tetőtől mégis édes muffin. Elég sokféle muffint és cupcake-et készítettem már, de ez mégiscsak más ezzel a krémmel és az édes tetővel.

Hozzávalók

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...