r
Nosalty Logó

Citromkrémes habcsók-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Citromkrémes habcsók-muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3486.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Elkészítés

Citromkrém:

  1. Először a citromkrémet készítjük el: a cukrot a citromlével és a citromhéjjal egy serpenyőben addig hevítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. A tojássárgákat egy tűzálló tálba tesszük, óvatosan hozzácsorgatjuk a citromos cukormázat. Ezután átszűrjük a tojásos krémet, és vízfürdő felett kevergetjük, amíg teljesen besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel.
  3. Ha besűrűsödött (a kanálról nem folyik le), akkor darabonként hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
  4. A tésztához a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a tojásokat, és simára keverjük. Váltakozva folyamatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport, és a tejet. Ha elkészült, muffin formába töltjük a masszát, és 170 fokon kb 15-20 percig sütjük.
  5. Ha elkészültek a muffinok, kihűtjük őket, majd levágjuk a kalapjukat, és kiszedjük a belsejüket.
  6. A kivájt belsejükbe beletöltjük a citromos krémet, visszatesszük a muffin formákba.
  7. A habcsók tetőkhöz a tojásfehérjéket félig keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és kb 8-10 perc alatt kemény habbá verjük.
  8. Habzsákba töltjük, és a megtöltött muffinok tetejére spirálban habcsók tetőt nyomunk.
  9. 170 fokon még 10 percig sütjük, amíg halvány barnára pirulnak a habcsókok.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3471
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Ajánló

A citromkrémet más süteményhez is felhasználhatjuk, és a muffinok kivájt belsejét és tetejét is felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Ez egy nagyon finom, fanyar, de a habcsók tetőtől mégis édes muffin. Elég sokféle muffint és cupcake-et készítettem már, de ez mégiscsak más ezzel a krémmel és az édes tetővel.

Hozzávalók

Citromkrém:

Tészta:

Habcsók:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...