Citromkocka Judit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
20g tej11 kcal
-
11g tojás14 kcal
Krém
-
80g tej45 kcal
-
14g rétesliszt51 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Lemon curd
-
16g citromlé4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
1556
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
70g rétesliszt255 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g citromlé18 kcal
Lemon curd
-
80g citromlé18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
7776
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
21.3g finomliszt78 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
Krém
-
17.1g tej10 kcal
-
3g rétesliszt11 kcal
-
10.7g vaj76 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
Lemon curd
-
3.4g citromlé1 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
Összesen
332
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 79.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.3 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
1556
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 396.3 g
-
Telített zsírsav 239 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5726.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1767 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 2184 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 976.5 g
-
Cukor 527 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 398.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 3245 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 749 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
7776
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db tojás
Krém
-
4 dl tej
-
7 csapott ek rétesliszt
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 citromból nyert citromlé
Lemon curd
-
2 citromból nyert citromlé
-
2 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
10 dkg vaj
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Majd 3 részre osztjuk, egyenként kisodorjuk, és zsírozott, liszttel behintett tepsi hátán (kb. 22 x 32 cm) 170 °C-on világosra sütünk. Rácsra téve kihűtjük.
- A süteményt egy éjszakán át hagyjuk összepuhulni a krémmel.
Krém
- A tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a cukorral és a citromlével, majd simára keverjük a lisztkrémmel, és betöltjük vele a lapokat úgy, hogy hagyunk egy keveset a sütemény tetejére is.
Lemon curd
- A citromokat jól megsikáljuk, héját lereszeljük, levüket kinyomjuk.
- A cukorral és a tojássárgával jól kikeverjük, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- A még meleg krémbe apránként beledolgozzuk a vajat, és kihűtjük.
- A lemon curdot habzsákba töltjük, és kicifrázzuk vele a süti tetejét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 319
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 33989
- Feltöltés dátuma: 2015. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Régi családi sütirecept. A tetejére összetört francia drazsé és lemon curd került. De díszíthetjük reszelt csokoládéval ill. darával is.