r
Nosalty Logó

Citromkocka Judit konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Citromkocka Judit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Lemon curd

1556
Kalória
18.2g
Fehérje
195.3g
Szénhidrátok
79.3g
Zsír
79.7g
Víz
316.3g
Koleszterin
3.6g
Rost
105.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Lemon curd

Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Lemon curd

Összesen 7776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Lemon curd

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    396.3 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5726.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    976.5 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3245 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 7776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  2. Majd 3 részre osztjuk, egyenként kisodorjuk, és zsírozott, liszttel behintett tepsi hátán (kb. 22 x 32 cm) 170 °C-on világosra sütünk. Rácsra téve kihűtjük.
  3. A süteményt egy éjszakán át hagyjuk összepuhulni a krémmel.

Krém

  1. A tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral és a citromlével, majd simára keverjük a lisztkrémmel, és betöltjük vele a lapokat úgy, hogy hagyunk egy keveset a sütemény tetejére is.

Lemon curd

  1. A citromokat jól megsikáljuk, héját lereszeljük, levüket kinyomjuk.
  2. A cukorral és a tojássárgával jól kikeverjük, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  3. A még meleg krémbe apránként beledolgozzuk a vajat, és kihűtjük.
  4. A lemon curdot habzsákba töltjük, és kicifrázzuk vele a süti tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32

Régi családi sütirecept. A tetejére összetört francia drazsé és lemon curd került. De díszíthetjük reszelt csokoládéval ill. darával is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!