r
Nosalty Logó

Citromhabos rolád (cukorbetegeknek is)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromhabos rolád (cukorbetegeknek is)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2089 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 2621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A masszához a tojássárgákat, a vizet és a glukonont krémesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét keményre verjük és a sütőporral elkevert liszttel óvatosanösszekeverjük az egészet.
  3. Sütőpapírra kenjük,150 C-on,15 perc alatt megsütjük.
  4. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel, amihez 2,5 dl vízben felmelegítjük a zselatint, és ha már langyos belekeverjük a citrom levét, reszelt héját. Az egészet a glukononnal keményre vert tejszínhabhoz keverjük.
  5. Feltekerjük.
  6. A rolád oldalára is krémet kenünk és citromszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 92992
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 03.

Ajánló

Annak, aki büntetlenül kívánja élvezni az édes életet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőre sikerült, és neked is fog.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...