Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
96g tojás121 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g mák66 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g mák263 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
38 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
23.2g tojás29 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g mák16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A krémhez
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
20.5g citrom3 kcal
-
0.6g vaníliás pudingpor2 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
15.1g mascarpone61 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 242.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1189 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1605 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 593.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 455 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 1546 mg
-
Retinol - A vitamin: 1313 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2399 micro
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával és az olajjal fehéredésig verjük fel.
- A fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a két habot egymásba forgatjuk egy fakanállal.
- A lisztet elkeverjük a mákkal, majd kanalanként a tojásos habba forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit, belesimítjuk a masszát.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, csak a vége felé.
- A kisült piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük, rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A krémhez a tojások sárgáját, a citromok levét és reszelt héját, a cukrot és a pudingport kikeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, és hűlni hagyjuk.
- Egy mélyhűtőben lehűtött tálba felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, a kihűlt mascarponés krémet átkeverjük vagy habosítjuk, és a tejszínhabba forgatjuk.
- Megkenjük a piskótát, egy keveset a tetejére is hagyjunk, ízlés szerint díszítjük, és szemes mákkal megszórjuk.
- Hidegre tesszük pár órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5799
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Különleges megjelenése miatt ünnepi alkalmakra is kiváló, az átlagos édességekhez képest sokkal könnyedebb és üdébb ízű desszert, mely puha, krémes állagának köszönhetően könnyen fogyasztható. Mérete miatt pedig megfelelően kiadós. A kicsik és a nagyok kedvence is lehet.