r
Nosalty Logó

Cikória sajtpaplanba rejtve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Elaichi
Cikória sajtpaplanba rejtve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz:

A besamelmártáshoz:

Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz:

A besamelmártáshoz:

Összesen 2130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz:

A besamelmártáshoz:

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4600.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 2130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz:

A besamelmártáshoz:

Elkészítés

A felfújthoz:

  1. A megmosott, megszárogatott mini cikóriákat egyenként becsomagoljuk a feketeerdei sonkaszeletekbe. Hústűvel vagy fogpálcikával oldalt megtűzzük a sonkaszeleteket, hogy ne essenek le a cikóriákról.
  2. Egy nagyobb serpenyőben (amelyikbe elfér mind az összes cikória egyszerre), felforrósítjuk a zsírt/olajat. Egyenként belefektetjük a sonkába bugyolált cikóriákat, és közepes tűz mellett, időnként fordítva rajtuk egy negyed fordulatot, szépen körbepirítjuk őket. Ha kész, kitesszük egy magas falú, hőálló tálba (jénaiba, ha van).
  3. Míg a sonkás cikóriák pirulnak, elkészítünk egy közepesen sűrű besamelmártást a vajból, lisztből, tejből és a fűszerekből (só, bors, kömény, szerecsendió). Ne sózzuk meg túlságosan, a füstölt sonkaszeletek általában már eléggé sósak. Ha kész, félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni 5 percet.
  4. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
  5. Ha a besamelünk kissé kihűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ezután váltakozva beleforgatjuk a tojásfehérje habot és a reszelt sajt kétharmadát (kb. 10 dkg-nyit). Ezt a keveréket ráöntjük a tűzálló tálban várakozó sonkakabátkás cikóriákra, majd az egészet betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Mikor úgy látjuk, hogy már szépen felemelkedett a sajtfelfújt (kb. 20-25 perc elteltével), végezzünk tűpróbát. Ha nem tapad már rá semmi, rászórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot a felfújt tetejére, és 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 08.

Ajánló

Mi "magában" ettük, de lehet enni hozzá egy szép szelet friss kenyeret, esetleg párolt rizst. Jól csúszik mellé (meg előtte és utána is:) ) egy pohár száraz fehérbor vagy sör, ki melyiket szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cikória sajtpaplanba rejtve
Elaichi 15 recept

Ez tulajdonképpen a híres belga "chicoree au gratin" egy továbbgondolt változata. Legjobb, ha mini (kb. 10 cm nagyságú) cikóriákból készítjük. Nekünk ez most egy kiadós vacsora volt, de könnyű ebédnek is megfelelhet.

Hozzávalók

A felfújthoz:

A besamelmártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...