r
Nosalty Logó

Cica mintás hamis zserbó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Cica mintás hamis zserbó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Borítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és átszitáljuk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz. Mindez ahhoz kell, hogy a piskótánk állaga megfelelő legyen.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és így még keményebb állagúvá habosítjuk.
  4. A sárgájás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a tejet, olajat és a lisztes-diós-sütőporos keveréket. Végül a habot is kanalanként óvatosan hozzáforgatjuk egy kézi habverő segítségével.
  5. A forma alját sütőpapírral kibéleljük, fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A tésztánkat öntsük a formába, és egy kicsit folyassuk körbe a szélén, hogy magasabban legyen, mint a tészta szintje, így segítjük a piskóta felemelkedését. Kb. egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Töltelék

  1. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles kés segítségével körbevágjuk az oldalánál, hogy ki tudjuk venni a formából. Majd az alján lévő sütőpapírt is eltávolítjuk.
  2. 3 rétegbe vágjuk, és a rétegek közé betöltjük a baracklekvárt.

Borítás

  1. A csokit az olajjal, tejjel alacsony lángon felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Behűtjük, majd mikor megkeményedett, a dekortoll segítségével megdíszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2116
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Anyu születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető, mégis mutatós tortát készíteni, aminek az ízvilága a kedvenc sütijének, a zserbónak az aromáit foglalja magában. Emellett arra is törekedtem, hogy a piskótalapot legalább 3 részre lehessen vágni, - ezzel is imitálva a zserbó rétegeit.

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Borítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...