r
Nosalty Logó

Cica mintás hamis zserbó torta

SüniSüti
Cica mintás hamis zserbó torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Borítás

486
Kalória
6.7g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
26g
Zsír
20g
Víz
61g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    693.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és átszitáljuk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz. Mindez ahhoz kell, hogy a piskótánk állaga megfelelő legyen.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és így még keményebb állagúvá habosítjuk.
  4. A sárgájás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a tejet, olajat és a lisztes-diós-sütőporos keveréket. Végül a habot is kanalanként óvatosan hozzáforgatjuk egy kézi habverő segítségével.
  5. A forma alját sütőpapírral kibéleljük, fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A tésztánkat öntsük a formába, és egy kicsit folyassuk körbe a szélén, hogy magasabban legyen, mint a tészta szintje, így segítjük a piskóta felemelkedését. Kb. egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Töltelék

  1. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles kés segítségével körbevágjuk az oldalánál, hogy ki tudjuk venni a formából. Majd az alján lévő sütőpapírt is eltávolítjuk.
  2. 3 rétegbe vágjuk, és a rétegek közé betöltjük a baracklekvárt.

Borítás

  1. A csokit az olajjal, tejjel alacsony lángon felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Behűtjük, majd mikor megkeményedett, a dekortoll segítségével megdíszítjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyu születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető, mégis mutatós tortát készíteni, aminek az ízvilága a kedvenc sütijének, a zserbónak az aromáit foglalja magában. Emellett arra is törekedtem, hogy a piskótalapot legalább 3 részre lehessen vágni, - ezzel is imitálva a zserbó rétegeit.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...