Cica mintás hamis zserbó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
18g tojás23 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g dió82 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Töltelék
-
46 kcal
Borítás
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
2g tej1 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
80g vaníliás cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Töltelék
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Borítás
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
20g tej11 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
5814
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
14.4g tojás18 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
8.4g olívaolaj74 kcal
-
9.8g tej6 kcal
-
9.8g dió64 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
5.2g vaníliás cukor20 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
13.1g sárgabaracklekvár36 kcal
Borítás
-
9.8g étcsokoládé54 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 312.1 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6297.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1491 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 536 mg
-
Foszfor 2655 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 693.7 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 240.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
5814
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
200 g finomliszt
-
1.5 dl olívaolaj
-
1.5 dl tej
-
150 g dió
-
1 csipet só
-
200 g cukor
-
80 g vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Töltelék
-
10 ek sárgabaracklekvár
Borítás
-
15 dkg étcsokoládé
-
2 ek tej
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, és átszitáljuk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz. Mindez ahhoz kell, hogy a piskótánk állaga megfelelő legyen.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és így még keményebb állagúvá habosítjuk.
- A sárgájás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a tejet, olajat és a lisztes-diós-sütőporos keveréket. Végül a habot is kanalanként óvatosan hozzáforgatjuk egy kézi habverő segítségével.
- A forma alját sütőpapírral kibéleljük, fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A tésztánkat öntsük a formába, és egy kicsit folyassuk körbe a szélén, hogy magasabban legyen, mint a tészta szintje, így segítjük a piskóta felemelkedését. Kb. egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Töltelék
- A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles kés segítségével körbevágjuk az oldalánál, hogy ki tudjuk venni a formából. Majd az alján lévő sütőpapírt is eltávolítjuk.
- 3 rétegbe vágjuk, és a rétegek közé betöltjük a baracklekvárt.
Borítás
- A csokit az olajjal, tejjel alacsony lángon felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Behűtjük, majd mikor megkeményedett, a dekortoll segítségével megdíszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2116
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Anyu születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető, mégis mutatós tortát készíteni, aminek az ízvilága a kedvenc sütijének, a zserbónak az aromáit foglalja magában. Emellett arra is törekedtem, hogy a piskótalapot legalább 3 részre lehessen vágni, - ezzel is imitálva a zserbó rétegeit.