r
Nosalty Logó

Choco-Coco süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Choco-Coco süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 6759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5225.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.6 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 6759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Elkészítés

A tésztaréteghez

  1. A tésztaalap elkészítése:
  2. Kivajazunk egy 40X25cm-es tepsit, félretesszük.
  3. A margarint egy keverőtálban a kristálycukorral kikavarjuk.
  4. Belerakjuk a kakaóport, összekavarjuk.
  5. Következik a tojássárgája, ezzel is kikavarjuk.
  6. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd szépen adagonként belekeverjük a margarinos masszába. Tulajdonképpen az egészet egy robotgépben is kidolgozhatjuk, akkor nem kell különösebben törődni még a sorrenddel sem, csak belepakolunk a gépbe, s az elvégzi a munkát.
  7. Amasszát belekenegetjük a kivajazott tepsibe, hogy szép, egyenletes réteget adjon.
  8. A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, szintén szépen egyenletesen.
  9. A habos réteg elkészítése:
  10. A nyolc tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  11. A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük.
  12. A kemény tojáshabba belekeverjük a kókuszreszelékes cukrot, laza mozdulatokkal, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  13. Ezt a masszát szépen ráadagoljuk, és egyenletesen elsimítjuk a lekvárréteg tetejére.
  14. Tépünk egy akkora alufóliát, amekkora a tepsi, és fedjük bevele, mert így tudjuk majd megóvni a habréteget attól, hogy túl barna legyen.
  15. Az egészet egy 180°C fokra előmelegített sütőbe toljuk, /légkeverésesben 160°C/ és kb. 35 percig sütjük. A 20. percnél levesszük az alufóliát a tepsiről, és úgy sütjük a végéig. Hurkapálcikával ellenőrizhetjük a végén, hogy eléggé átsült-e.
  16. Ha kész,hagyjuk langyosra kihűlni,majd hideg vízbe mártogatott késsel hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 73885
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 30.

Ajánló

Ha véletlenül marad valahonnan egy-két tojásfehérje, azt még nyugodtan hozzáadhatjuk ehhez a sütihez, /a habréteghez/ attól egy kicsit magasabb lesz a felső réteg, ami általában szebbé teszi. Előfordulhat, hogy ez egy 3-5 perccel megnöveli a sütési időt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s boldogságot lopni a szívünkbe! :) A diákévek elszálltak, de ha a sütit megsütöm, ugyanaz az öröm ébred fel, mint akkor!

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...