Choco-Coco süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztaréteghez
-
21g margarin149 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
8 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
116 kcal
A habréteghez
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
12g kókuszreszelék77 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
3 kcal
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztaréteghez
-
250g margarin1793 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
91 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
A habréteghez
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
140g kókuszreszelék924 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
6759
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztaréteghez
-
13g margarin94 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
8.4g tojássárgája27 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
26.1g sárgabaracklekvár73 kcal
A habréteghez
-
16.7g tojásfehérje9 kcal
-
7.3g kókuszreszelék48 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
353
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.8 g
Zsír
-
Összesen 343.4 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5225.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 906 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 2227 mg
-
Nátrium 1314 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 852.6 g
-
Cukor 507 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 593.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2657 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 1460 mg
-
Retinol - A vitamin: 2514 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1666 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1811 micro
Összesen
6759
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztaréteghez
-
250 g margarin
-
8 db tojássárgája
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
500 g sárgabaracklekvár
A habréteghez
-
8 db tojásfehérje
-
140 g kókuszreszelék
-
120 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztaréteghez
- A tésztaalap elkészítése:
- Kivajazunk egy 40X25cm-es tepsit, félretesszük.
- A margarint egy keverőtálban a kristálycukorral kikavarjuk.
- Belerakjuk a kakaóport, összekavarjuk.
- Következik a tojássárgája, ezzel is kikavarjuk.
- A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd szépen adagonként belekeverjük a margarinos masszába. Tulajdonképpen az egészet egy robotgépben is kidolgozhatjuk, akkor nem kell különösebben törődni még a sorrenddel sem, csak belepakolunk a gépbe, s az elvégzi a munkát.
- Amasszát belekenegetjük a kivajazott tepsibe, hogy szép, egyenletes réteget adjon.
- A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, szintén szépen egyenletesen.
- A habos réteg elkészítése:
- A nyolc tojás fehérjét kemény habbá verjük.
- A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük.
- A kemény tojáshabba belekeverjük a kókuszreszelékes cukrot, laza mozdulatokkal, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
- Ezt a masszát szépen ráadagoljuk, és egyenletesen elsimítjuk a lekvárréteg tetejére.
- Tépünk egy akkora alufóliát, amekkora a tepsi, és fedjük bevele, mert így tudjuk majd megóvni a habréteget attól, hogy túl barna legyen.
- Az egészet egy 180°C fokra előmelegített sütőbe toljuk, /légkeverésesben 160°C/ és kb. 35 percig sütjük. A 20. percnél levesszük az alufóliát a tepsiről, és úgy sütjük a végéig. Hurkapálcikával ellenőrizhetjük a végén, hogy eléggé átsült-e.
- Ha kész,hagyjuk langyosra kihűlni,majd hideg vízbe mártogatott késsel hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 368
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 73890
- Feltöltés dátuma: 2009. március 30.
Ajánló
Ha véletlenül marad valahonnan egy-két tojásfehérje, azt még nyugodtan hozzáadhatjuk ehhez a sütihez, /a habréteghez/ attól egy kicsit magasabb lesz a felső réteg, ami általában szebbé teszi. Előfordulhat, hogy ez egy 3-5 perccel megnöveli a sütési időt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s boldogságot lopni a szívünkbe! :) A diákévek elszálltak, de ha a sütit megsütöm, ugyanaz az öröm ébred fel, mint akkor!