r
Nosalty Logó

Chilis-körmös bableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Chilis-körmös bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

Összesen 4143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

Összesen 64 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3518 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8875.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    2133 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1012 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    2686 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    4835.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    906 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1923 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14073 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3124 micro
Összesen 4143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

Elkészítés

A hús előfőzéséhez

  1. A körmöket jól megmossuk, és egy 4 literes fazékban feltesszük főni, sóval, egész borssal és fokhagymával.
  2. A zöldségeket meghámozzuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk és a vöröshagymát is.
  3. Olajon egy másik edényben megpároljuk a hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, és belerakjuk a zöldségeket és az aprított petrezselymet.
  4. Ha félig megpuhult, és időközben a köröm megfőtt, akkor a húst leszedjük a csontról és a zöldségekhez adjuk, majd a chilis babot is hozzáadagoljuk. Jól elkeverjük, majd a főzőléből kiegészítjük a levest és ha kell, ízesítjük.
  5. Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből, pici sóval galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4780
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-körmös bableves
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon régi receptje az Anyukámnak, de én a chilivel felturbóztam.

Hozzávalók

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...