r
Nosalty Logó

Chilis bab Renáta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nagyné Racsek Renáta
Chilis bab Renáta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3198 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    8135 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 800 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7028.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1243 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    978 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2494 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    32539 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 3198 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1844 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. Belekeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk.
  3. Kevés vizet (kb 1-2 dl) ésa paradicsomlevet is hozzáöntjük, majd 15 percig főzzük így a húst.
  4. Ezután beletesszük a babokat (levével együtt), a kukoricát. Fűszerezzük kevés bazsalikommal, kakukkfűvel, fűszerköménnyel, beletesszük a babérlevelet, a ketchupot és a mustárt.
  5. Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz a szaftja. Ha szükséges, még ízesítjük a fűszerekkel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9156
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

Aki csípi a csípőset, az tehet még bele chili- vagy erőspaprikát, de nekem pont elég volt benne az 1 doboz chilis bab. Paradicsomlé helyett paradicsompürével is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis bab Renáta konyhájából
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Párom chilis babja páratlan kincs... Azóta eszem meg ezt az ételt, sőt imádom, mióta megkóstoltam ezt a változatot. Nem kell hozzá semmiféle chilis bab fűszerkeverék-por, vagy ilyesmi, mégis tökéletes és az sem utolsó szempont, hogy hamar elkészül. A minap ez volt a vacsora és én is elsajátítottam az elkészítését, amit most megosztok veletek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...