r
Nosalty Logó

Chilis bab HK konyhájából

Mi van itthon
Chilis bab HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

799
Kalória
52.2g
Fehérje
77.4g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
181.6g
Víz
101.3g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3193 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 799 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5038 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    726.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1656 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3193 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3051 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd mehet rá a szalonna, néhány percig pirítjuk, és rászórjuk a fokhagymát is. Megszórjuk 1 tk római köménnyel, beletesszük fahéjrudat és a chilit ízlés szerint. Lehet egész chili is összevágva, vagy őrölt.
  2. Beletesszük a darált húst és pirítjuk. Amikor már mindenhol szép barna a husi, akkor megszórjuk pirospaprikával, kevés cukorral, és beleöntjük a paradicsompasztát, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt közepes lángon 20 percig főzzük.
  3. Amikor már majdnem kész, beleöntjük a babot és a kukoricát, jól átkeverjük és fedő alatt még 10 percig főzzük. Ha szükséges, vizet öntünk még alá, és sózzuk. Mikor elkészül, a fahéjrudat szedjük ki belőle. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Nem egy könnyű étel, mármint gyomorilag, de szerintem megéri. Finom egytálétel, amit kínálhatunk reszelt sajttal, kenyérrel vagy tortillával, amit forrón kell tálalni, nekem valahogy úgy az igazi. Szeretem a fűszerességét, hogy minden egyes falatnál egyszerre érzem a chilit, a fahéjat, a római köményt és a többit. Érdemes kipróbálni, de vigyázat függőséget okoz!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...