r
Nosalty Logó

Gombás csirkés kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Doggy
Gombás csirkés kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Raguhoz

Cobblerhoz

Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Raguhoz

Cobblerhoz

Összesen 5523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Raguhoz

Cobblerhoz

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    2112 micro
  • β-karotin
    5858 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    264.1 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19392.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    3896 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    10243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5604 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2685 micro
  • α-karotin
    10559 micro
  • β-karotin
    29291 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 5523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Cobblerhoz

  • 275 g finomliszt (önkelesztő liszt kell, ha nincs, akkor sima liszt + sütőpor)
  • 2 teáskanál (ízlés alapján kissé sós legyen a tészta)
  • cayenne paprika ízlés szerint
  • 12 dkg margarin (olvasztott)
  • 150 ml víz (ez lehet sok, fokozatosan adjuk hozzá, amíg a tészta gyúrható nem lesz, "ne málljon")
  • 50 dkg cheddar sajt (lehet több is, ki hogy szereti, reszelt sajt)
  • 1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

Raguhoz

  1. A ragu elkészítése: a hagymát, a répát, a paprikát meg a zellerszálat egy kis sóval a forró olajon 8-10 percig pároljuk, egy magas falú serpenyőben.
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, miután kifehéredett a csirkemell, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és ezt is tovább pároljuk. Miután levet engedett befűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt és borecetet, és az előre elkészített alaplevet (húsleves vagy zöldségleves alaplé).
  3. Amikor már az összes alapanyag megpuhult, megfőtt benne, akkor két evőkanál lisztet rászitálunk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A cobbler elkészítése: a lisztet, sót, borsot, reszelt sajtot összekeverjük a megolvasztott margarinnal, és annyi hidegvizet öntünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Összeállítás: 1 kisebb méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, és beleöntjük a ragut, a tetejére kirakjuk a pogácsákat, amiket szaggattunk.
  6. Lekenjük a pogácsákat egy tojással, és a tetejére reszelt sajtot szórunk ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  7. Amint kész a sütés, lehet tálalni, nem szükséges köret hozzá, jó étvágyat kívánunk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1590
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában egy kórházban szolgáltuk fel a betegeknek ezt a különleges ételt, ami első látásra szimpatikussá vált. Egyfajta késztetést éreztünk arra, hogy hazamegyünk, és azonnal nekilátunk elkészíteni ezt a csodás ételt. Osztatlan sikert aratott, és azóta többször is elkészítettük már.

Hozzávalók

Raguhoz

Cobblerhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...