Gombás csirkés kosárka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Doggy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Raguhoz
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
68g sárgarépa25 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
80g gomba17 kcal
-
80g csirkemellfilé96 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
2g vörösborecet0 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
Cobblerhoz
-
55g finomliszt200 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
24g margarin172 kcal
-
30g víz0 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
11g tojás14 kcal
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Raguhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g napraforgó olaj530 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
49 kcal
-
0 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Cobblerhoz
-
275g finomliszt1001 kcal
-
12g só0 kcal
-
0 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
150g víz0 kcal
-
500g cheddar sajt2015 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5523
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Raguhoz
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
9.9g sárgarépa4 kcal
-
7.6g zeller3 kcal
-
11.6g gomba2 kcal
-
11.6g csirkemellfilé14 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0.3g vörösborecet0 kcal
-
14.5g csirke alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Cobblerhoz
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
14.5g cheddar sajt59 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 2049 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 360.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 2112 micro
-
β-karotin 5858 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 264.1 g
Zsír
-
Összesen 344.9 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19392.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 3896 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 4339 mg
-
Nátrium 10243 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1802.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5604 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 2685 micro
-
α-karotin 10559 micro
-
β-karotin 29291 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
5523
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Raguhoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
60 ml napraforgó olaj
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
10 ml vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 púpozott ek finomliszt
Cobblerhoz
-
cayenne paprika ízlés szerint
Elkészítés
Raguhoz
- A ragu elkészítése: a hagymát, a répát, a paprikát meg a zellerszálat egy kis sóval a forró olajon 8-10 percig pároljuk, egy magas falú serpenyőben.
- Ezután hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, miután kifehéredett a csirkemell, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és ezt is tovább pároljuk. Miután levet engedett befűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt és borecetet, és az előre elkészített alaplevet (húsleves vagy zöldségleves alaplé).
- Amikor már az összes alapanyag megpuhult, megfőtt benne, akkor két evőkanál lisztet rászitálunk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A cobbler elkészítése: a lisztet, sót, borsot, reszelt sajtot összekeverjük a megolvasztott margarinnal, és annyi hidegvizet öntünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
- Összeállítás: 1 kisebb méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, és beleöntjük a ragut, a tetejére kirakjuk a pogácsákat, amiket szaggattunk.
- Lekenjük a pogácsákat egy tojással, és a tetejére reszelt sajtot szórunk ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
- Amint kész a sütés, lehet tálalni, nem szükséges köret hozzá, jó étvágyat kívánunk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1595
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Doggy
4 recept
Angliában egy kórházban szolgáltuk fel a betegeknek ezt a különleges ételt, ami első látásra szimpatikussá vált. Egyfajta késztetést éreztünk arra, hogy hazamegyünk, és azonnal nekilátunk elkészíteni ezt a csodás ételt. Osztatlan sikert aratott, és azóta többször is elkészítettük már.