r
Nosalty Logó

Chicago Bears torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Chicago Bears torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    440.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 6190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta sütéséhez az 5 tojást kettéválasztjuk. Egy csipet sóval a fehérjéket félkemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot kemény, fényes habot keverünk belőle robotgéppel.
  2. A kemény habhoz darabonként adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vaníliát, folyamatos keverés mellett.
  3. A robotgépet félretéve kanállal nagy mozdulatokkal alulról-felfelé keverve adagoljuk hozzá a finomra darált diót és a sütőport, vigyázva, hogy a keveréssel ne törjük össze a tojáshabot.
  4. A tésztát tortakarikába töltjük, mely alá sütőpapírt helyezünk.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 45 perc alatt megsütjük (függ a sütőtől is).
  6. Ha a torta megsült, a sütőt résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, és csak akkor vesszük ki a sütőből, mikor már csak langyos. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
  7. A krémhez a vajat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tejszínt melegíteni kezdjük, közben simára elkeverjük benne a lisztet és a tojássárgáját. Folyamatosan keverjük, és amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és robotgéppel keverve hűtjük.
  9. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros krémmel, majd hozzáadagoljuk az áfonyalekvárt is. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  10. A tortát kifaragjuk a megtervezett formára.
  11. Ha a krém megkeményedett, a tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot jó vastagon megkenjük krémmel, majd a felsőt ráhelyezve azt is megkrémezzük, hogy megtapadjon rajta a marcipánt.
  12. A marcipánt kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és a torta tetején elsimítjuk, majd levisszük az oldalára, hogy azt is fedje.
  13. Pár csepp alkoholban hígítunk keveset az ételfestéken, és azt kis ecset segítségével felfestjük a marcipánra.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1941
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chicago Bears torta
Évi néni 1830 recept

Könnyen mondom én, mert a férjem előszeretettel fest ilyen tortákat. Így könnyen mutogatom a szebbnél szebben megformázott tortákat. Ezt tulajdonképpen a saját névnapjára díszítette fel, mivel én nem tudnám ilyen szépen elkészíteni. A medvefej pedig a fiam kedvenc amerikai focicsapatának, a Chicago Bears csapatnak a logója.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...