Chicago Bears torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
21g dió136 kcal
-
31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
17g vaj120 kcal
-
13g gyümölcscukor46 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g áfonyadzsem46 kcal
A bevonathoz
-
8g marcipán39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
150g gyümölcscukor552 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g áfonyadzsem556 kcal
A bevonathoz
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6190
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
12.9g tojásfehérje7 kcal
-
6.4g tojássárgája21 kcal
-
16.1g dió105 kcal
-
6.4g gyümölcscukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
12.9g vaj92 kcal
-
9.7g gyümölcscukor36 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
12.9g áfonyadzsem36 kcal
A bevonathoz
-
6.4g marcipán30 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 440.7 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 131 g
-
Koleszterin 1954 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3468.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.7 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 471.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2386 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 1179 mg
-
Retinol - A vitamin: 2335 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1341 micro
Összesen
6190
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojásfehérje
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
-
20 dkg vaj
-
15 dkg gyümölcscukor
-
1 db tojássárgája
-
2 dl habtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
20 dkg áfonyadzsem
A bevonathoz
Elkészítés
A tésztához
- A torta sütéséhez az 5 tojást kettéválasztjuk. Egy csipet sóval a fehérjéket félkemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot kemény, fényes habot keverünk belőle robotgéppel.
- A kemény habhoz darabonként adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vaníliát, folyamatos keverés mellett.
- A robotgépet félretéve kanállal nagy mozdulatokkal alulról-felfelé keverve adagoljuk hozzá a finomra darált diót és a sütőport, vigyázva, hogy a keveréssel ne törjük össze a tojáshabot.
- A tésztát tortakarikába töltjük, mely alá sütőpapírt helyezünk.
- 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 45 perc alatt megsütjük (függ a sütőtől is).
- Ha a torta megsült, a sütőt résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, és csak akkor vesszük ki a sütőből, mikor már csak langyos. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
- A krémhez a vajat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük.
- A tejszínt melegíteni kezdjük, közben simára elkeverjük benne a lisztet és a tojássárgáját. Folyamatosan keverjük, és amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és robotgéppel keverve hűtjük.
- Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros krémmel, majd hozzáadagoljuk az áfonyalekvárt is. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
- A tortát kifaragjuk a megtervezett formára.
- Ha a krém megkeményedett, a tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot jó vastagon megkenjük krémmel, majd a felsőt ráhelyezve azt is megkrémezzük, hogy megtapadjon rajta a marcipánt.
- A marcipánt kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és a torta tetején elsimítjuk, majd levisszük az oldalára, hogy azt is fedje.
- Pár csepp alkoholban hígítunk keveset az ételfestéken, és azt kis ecset segítségével felfestjük a marcipánra.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1941
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Könnyen mondom én, mert a férjem előszeretettel fest ilyen tortákat. Így könnyen mutogatom a szebbnél szebben megformázott tortákat. Ezt tulajdonképpen a saját névnapjára díszítette fel, mivel én nem tudnám ilyen szépen elkészíteni. A medvefej pedig a fiam kedvenc amerikai focicsapatának, a Chicago Bears csapatnak a logója.