r
Nosalty Logó

Chicago Bears torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Chicago Bears torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

517
Kalória
8g
Fehérje
42.8g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
39.3g
Víz
162.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
33g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    440.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 6190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta sütéséhez az 5 tojást kettéválasztjuk. Egy csipet sóval a fehérjéket félkemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot kemény, fényes habot keverünk belőle robotgéppel.
  2. A kemény habhoz darabonként adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vaníliát, folyamatos keverés mellett.
  3. A robotgépet félretéve kanállal nagy mozdulatokkal alulról-felfelé keverve adagoljuk hozzá a finomra darált diót és a sütőport, vigyázva, hogy a keveréssel ne törjük össze a tojáshabot.
  4. A tésztát tortakarikába töltjük, mely alá sütőpapírt helyezünk.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 45 perc alatt megsütjük (függ a sütőtől is).
  6. Ha a torta megsült, a sütőt résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, és csak akkor vesszük ki a sütőből, mikor már csak langyos. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
  7. A krémhez a vajat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tejszínt melegíteni kezdjük, közben simára elkeverjük benne a lisztet és a tojássárgáját. Folyamatosan keverjük, és amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és robotgéppel keverve hűtjük.
  9. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros krémmel, majd hozzáadagoljuk az áfonyalekvárt is. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  10. A tortát kifaragjuk a megtervezett formára.
  11. Ha a krém megkeményedett, a tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot jó vastagon megkenjük krémmel, majd a felsőt ráhelyezve azt is megkrémezzük, hogy megtapadjon rajta a marcipánt.
  12. A marcipánt kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és a torta tetején elsimítjuk, majd levisszük az oldalára, hogy azt is fedje.
  13. Pár csepp alkoholban hígítunk keveset az ételfestéken, és azt kis ecset segítségével felfestjük a marcipánra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 150 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Könnyen mondom én, mert a férjem előszeretettel fest ilyen tortákat. Így könnyen mutogatom a szebbnél szebben megformázott tortákat. Ezt tulajdonképpen a saját névnapjára díszítette fel, mivel én nem tudnám ilyen szépen elkészíteni. A medvefej pedig a fiam kedvenc amerikai focicsapatának, a Chicago Bears csapatnak a logója.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!