r
Nosalty Logó

A chef álma torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
A chef álma torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A külső burkolathoz

A belső kis tortához

A lefedéshez

A narancsos krémhez

A málnás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A külső burkolathoz

A belső kis tortához

A lefedéshez

A narancsos krémhez

A málnás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 4664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A külső burkolathoz

A belső kis tortához

A lefedéshez

A narancsos krémhez

A málnás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.1 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    3353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6583.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    728 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    2153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3522 micro
Összesen 4664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A külső burkolathoz

A belső kis tortához

A lefedéshez

A narancsos krémhez

A málnás krémhez

A fehér krémhez

Elkészítés

A külső burkolathoz

  1. A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában.
  2. A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem.
  3. A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről, és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni.
  4. A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint, és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint, és az ananászdarabokat.
  5. A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet, és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam, és másnapig a hűtőben pihent.
  6. Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam, és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral, és szeletelt mandulával beborítottam, amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot, és reszelt keserű csokoládét tettem.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 100404
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

A nyolcvanas években a mai Hotel Intercontinental, a Hotel Fórum volt. Volt benne egy Bécsi kávézó, ahol remek kávét lehetett kapni, és a süteményeik is kitűnőek voltak. Ott ismerkedtünk meg a Chef álma tortával. A hotel azóta Intercontinental lett, a kávézó megszűnt, a chef pedig valószínűleg felébredt mély álmából, és elfelejtette, hogy milyen tortát álmodott, mert azóta nem láttam sehol. Nekem azonban annyira ízlett, hogy megpróbáltam itthon rekonstruálni, és azóta is gyakran készítem. A későbbiek során Barta Miklós Sajtételek című könyvében meg is találtam, Mészáros Zoltán, a Forum hotel cukrásza találta ki a tortát. A recept annyira nagyvonalú, hogy ennek alapján csak egy másik cukrász tudná megcsinálni, így az általam kitalált receptet vetettem össze a leírással, és ebből lett az én receptem. Bár bonyolultnak látszik, nem az, csak egy kicsit hossszadalmas, de lényegében csak több piskótát kell sütni, és több krémet készíteni. Megéri a pepecselést, mert az eredmény nagyon finom és nagyon látványos torta. Édesítőként szorbitot használtam, ízléstől függően ugyanennyi cukorral is meg lehet csinálni.

Hozzávalók

A külső burkolathoz

A belső kis tortához

A lefedéshez

A narancsos krémhez

A málnás krémhez

A fehér krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...