A chef álma torta
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
A külső burkolathoz
-
41g tojás52 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
A belső kis tortához
-
34g tojás43 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A lefedéshez
-
21g tojás26 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
A narancsos krémhez
-
31g habtejszín91 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
12 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
6g narancslé3 kcal
A málnás krémhez
-
50g gyümölcsjoghurt48 kcal
-
1g zselatin4 kcal
A fehér krémhez
-
63g habtejszín183 kcal
-
46g ananász12 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
A külső burkolathoz
-
330g tojás415 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
A belső kis tortához
-
275g tojás346 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A lefedéshez
-
165g tojás208 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
A narancsos krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
40g narancslekvár98 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
45g narancslé21 kcal
A málnás krémhez
-
400g gyümölcsjoghurt384 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A fehér krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
370g ananász94 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
A külső burkolathoz
-
12.5g tojás16 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
A belső kis tortához
-
10.4g tojás13 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A lefedéshez
-
6.2g tojás8 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
A narancsos krémhez
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.6g cointreau1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1.5g narancslekvár4 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.7g narancslé1 kcal
A málnás krémhez
-
15.1g gyümölcsjoghurt15 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A fehér krémhez
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
14g ananász4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 155.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.1 g
Zsír
-
Összesen 307.8 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 3353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6583.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 280 mg
-
Kálcium 1425 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 2703 mg
-
Nátrium 1883 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.4 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1241.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3188 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 728 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 2153 mg
-
Retinol - A vitamin: 3139 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 535 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3522 micro
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Hozzávalók
A külső burkolathoz
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
A belső kis tortához
-
5 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A lefedéshez
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
A narancsos krémhez
-
2.5 dl habtejszín
-
2 ek édesítőszer
-
2 ek cointreau
-
5 csepp vaníliaaroma
-
2 ek narancslekvár
-
10 g zselatin
-
1 fél narancsból nyert narancslé
A málnás krémhez
-
10 g zselatin
A fehér krémhez
-
5 dl habtejszín
-
5 csepp vaníliaaroma
-
20 g zselatin
Elkészítés
A külső burkolathoz
- A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában.
- A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem.
- A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről, és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni.
- A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint, és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint, és az ananászdarabokat.
- A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet, és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam, és másnapig a hűtőben pihent.
- Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam, és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral, és szeletelt mandulával beborítottam, amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot, és reszelt keserű csokoládét tettem.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 100404
- Feltöltés dátuma: 2008. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A nyolcvanas években a mai Hotel Intercontinental, a Hotel Fórum volt. Volt benne egy Bécsi kávézó, ahol remek kávét lehetett kapni, és a süteményeik is kitűnőek voltak. Ott ismerkedtünk meg a Chef álma tortával. A hotel azóta Intercontinental lett, a kávézó megszűnt, a chef pedig valószínűleg felébredt mély álmából, és elfelejtette, hogy milyen tortát álmodott, mert azóta nem láttam sehol. Nekem azonban annyira ízlett, hogy megpróbáltam itthon rekonstruálni, és azóta is gyakran készítem. A későbbiek során Barta Miklós Sajtételek című könyvében meg is találtam, Mészáros Zoltán, a Forum hotel cukrásza találta ki a tortát. A recept annyira nagyvonalú, hogy ennek alapján csak egy másik cukrász tudná megcsinálni, így az általam kitalált receptet vetettem össze a leírással, és ebből lett az én receptem. Bár bonyolultnak látszik, nem az, csak egy kicsit hossszadalmas, de lényegében csak több piskótát kell sütni, és több krémet készíteni. Megéri a pepecselést, mert az eredmény nagyon finom és nagyon látványos torta. Édesítőként szorbitot használtam, ízléstől függően ugyanennyi cukorral is meg lehet csinálni.