r
Nosalty Logó

Céklás tökleves növényi joghurttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Céklás tökleves növényi joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 1029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2680 micro
  • β-crypt
    2191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4752.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    3397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16077 micro
  • β-crypt
    13146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Elkészítés

A növényi "joghurthoz"

  1. A kesudiót éjszakára áztassuk be annyi vízba, hogy bőven ellepje.
  2. Másnap öblítsük le, tegyük turmixba a citromlével, ecettel, meg a fél bögre vízzel, és próbáljuk meg simára turmixolni. (Nekem nem lett tökéletes, ezért átöntöttem egy bögrébe, aztán a botmixerrel simára daráltam.)
  3. Tegyük hűtőbe felhasználásig. 1 hétig tárolhatjuk, ha nem fogyna el egyszerre.

A leveshez

  1. Gyújtsuk be a sütőt. A tököt vágjuk félbe, kaparjuk ki kanállal a magos részt. A céklákat alaposan sikáljuk meg folyó víz alatt egy kefével. Vágjuk félbe. Kókuszolajjal dörzsöljük be a zöldségeket.
  2. Tepsibe rakjuk, toljuk be a forró sütőbe és puhára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk és kockára vágjuk a tököt meg a céklát.
  3. Egy fazékban (ami nem teflonos) a felhevített olajon, pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk pár másodpercig illatozni. Rakjuk bele a zöldségeket meg a kockára vágott almát (ha bio, akkor ne pucoljuk meg), öntsük fel a levessel.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, daráljunk bele borsot. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük.
  5. A tökmagot száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg. Amikor tányérokba szedjük, ízles szerint rakunk bele a kesudió "joghurtból" meg a pirított magból.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4596
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Ajánló

Tálaláskor kaporral is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megláttam ennek a levesnek a fotóját, hát majdnem elaléltam. :) Persze rögtön el akartam készíteni, hogy nekem is ilyen csodás "manöken" pózoljon a tányéromban, hehe. Azoknak is ajánlom, akik utálják a tököt, mert a cékla az ízével, meg a színével is fölé kerekedik. A kesudió "joghurt" magában nagyon savanyú, de a sütéstől édeskéssé vált céklát tökéletesen kiegészíti.

Hozzávalók

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...