r
Nosalty Logó

Céklás csokitorta málnahabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás csokitorta málnahabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Összesen 7507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    475.2 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1308 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.2 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 7507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. Feltesszük főni vízben (só nélkül!) a céklákat, miután megmossuk. Puhára főzzük, majd megpucoljuk, és ledaráljuk. Hagyjuk hűlni. A málnát és 1-2 szem epret egy kis cukorral dzsemmé főzzük. Ha teljesen szétfőtt, átszűrjük szitán, hogy magmentes legyen. Akár 2-szer is. Így máris málnaöntet. :) Ezt is hagyjuk hűlni.
  2. Piskóta: A 25 deka étcsokit a 12 deka vajjal vízgőz felett olvasztunk. A 4 tojást a 20 deka cukorral és a 2 vaníliás cukorral habosra keverjük. Ebbe csorgatjuk az olvasztott csokis vajat, és folyamatosan keverjük. Ebbe mehet az 1kk sütőpor, a dió, a kakaópor és a 15 deka liszt. Ha jól összekevertük, és a cékla is kihűlt, beletesszük, és még egyet keverünk rajta. 3 22 cm-es formába adagoljuk, és mindet 35 percig 170 fokon sütjük légkeverve.
  3. A tejszínt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és a málnaöntetből 2 evőkanállal. Simára keverjük, és ha kell még bele cukor, porcukrot adunk hozzá, majd 1 zacskó habfixálót.
  4. Jöhet az összeépítés. A piskótákat egyenesre vágjuk, és megkenjük egy kis málnaöntettel. Erre jöhet a málnahab. És így tovább. Tehát: Piskóta, málnaöntet, málnahab, piskóta, málnaöntet, málnahab... és így tovább az utolsó réteg piskótáig a tetején. Erre is mehet egy kis málnaöntet. Az egész tortát halványan rétegezzük a málnakrémmel, de úgy hogy "meztelen" maradjon. Étcsokoládét olvasztunk. Pár epret belemártunk a díszítéshez, a nagyját viszont a tetejére öntjük, és kissé lecsorgatjuk. So sexy :D A tetejére pötyögjük a maradék habot, a csokis epreket meg egy kis epres csokit. Persze ez mind opcionális, ahogy tetszik. (Én mindent rátettem, aminek eperhez vagy málnához köze van, és itthon találtam, persze az esztétikai és ízélmény határain belül.)
  5. Hűtőben szereti várni a vendégeket!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 06.

Receptkategóriák

A barátnőm kedvence a céklás brownie-m. Hát, úgy döntöttem tortaformába öntöm a lánybúcsújára...

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...