r
Nosalty Logó

Céklalekvár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Céklalekvár
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Céklalekvár

Fűszeres kecskesajtkrém

351
Kalória
9.2g
Fehérje
28.7g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
155.3g
Víz
13.2g
Koleszterin
3.6g
Rost
24.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Céklalekvár

Fűszeres kecskesajtkrém

Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Céklalekvár

Fűszeres kecskesajtkrém

Összesen 2103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Céklalekvár

Fűszeres kecskesajtkrém

Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    931.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    833 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7180 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3188 micro
Összesen 2103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Céklalekvár

  1. A céklákat meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Egy fazékban a cukorral lekaramellizáljuk. Ízlés szerint sózzuk.
  2. Hozzáreszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk a narancslevet és a vizet. Alacsony lángon főzzük, amíg a cékla megpuhul. Nem kell teljesen szétfőzni, mert nem pürét készítünk.
  3. Hozzáadjuk a balzsamecetet. Ha nagyon elfő a folyadék, adhatunk még hozzá pluszban egy kevés vizet.
  4. Botmixerrel lepürésítjük, de óvatosan, mert a cékla fröcsköl. Érdemes egy hosszúkás műanyag keverőpohárban leturmixolni. Egy picit „ikrás” lesz az állaga.
  5. Hagyjuk kihűlni, steril befőttesüvegben 2-3 hétig eláll.

Fűszeres kecskesajtkrém

  1. Kihabosítjuk/kikeverjük a mascarponét a kecskesajttal, és beízesítjük a többi hozzávalóval.
  2. Vajon vagy olívaolajon sült ropogós kovászos kenyérre kenve tálaljuk. A krém közepébe kanalazunk a lekvárból, és rusztikusan belekenjünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Imádjuk a céklakrémet, a céklachutney-t és az alábbi céklalekvárt is, de még jobban szeretjük pirítósra kenni őket. A lekvárt természetesen kecskesajttal tálaljuk, ami a cékla legjobb barátja. Illetve, ha szeretnénk, hogy ez a barátság igazi szerelemmé fejlődjön, szórjuk meg pirított dióval és rukkolával is. Az üvegbe töltött lekvár sokáig eláll, és nagyon változatosan fogyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!