Cappuccino szelet 2. - csokis
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
27 kcal
-
0 kcal
A kávés krémhez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
5g tej3 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
10 kcal
-
10 kcal
Összesen
485
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
135g cukor522 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
A kávés krémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
40g tej22 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3865
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
14.8g tojás19 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
0 kcal
A kávés krémhez
-
9g étcsokoládé49 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
22.5g mascarpone91 kcal
A díszítéshez
-
18g habtejszín53 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
1.3g csokoládéforgács7 kcal
-
1.3g mandulapehely7 kcal
Összesen
349
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
485
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 249.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2176.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.2 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
3865
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
135 g cukor
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
3 ek napraforgó olaj
-
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
A kávés krémhez
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek tej
-
25 dkg mascarpone
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek porcukor
-
2 ek csokoládéforgács
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A tojások fehérjét habbá verjük a sóval, majd hozzátesszük a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.
- Ezután belerakjuk a sárgákat és az olajat, majd legvégén a kakaóval és szódaporral elkevert lisztet, de ezt már csak kanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
- A darabokra tördelt csokit a tejjel gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a kávét. Jól elkeverjük, hogy sima legyen. Ha kihűlt, habosra keverjük a mascarpone-val.
- A kávés krémet rákenjük a piskótára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 575
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 62248
- Feltöltés dátuma: 2011. március 27.
Ajánló
A piskóta lisztjébe felesben keverhetünk réteslisztet, a tészta így sokkal borzább lesz. Süteményekhez leggyakrabban olajos piskótát készítek, mert szép magas lesz és nem száraz. Ajánlom jó szívvel mindenkinek, aki még esetleg nem ismeri.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Saját kreálmány, nagyon-nagyon finom! Nem csak koffeinfüggőknek... :)