Cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A töltelékhez
-
75g darált marhahús107 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
15g prosciutto38 kcal
-
4g szarvasgomba1 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
22 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A mártáshoz
-
23g vaj161 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
31g alaplé2 kcal
-
28g parmezán sajt108 kcal
Összesen
747
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A töltelékhez
-
300g darált marhahús426 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
60g prosciutto150 kcal
-
15g szarvasgomba5 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g szárított gomba89 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A mártáshoz
-
90g vaj645 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
110g parmezán sajt431 kcal
Összesen
2988
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)
-
6.1g tojás8 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
A töltelékhez
-
16.7g darált marhahús24 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
3.3g prosciutto8 kcal
-
0.8g szarvasgomba0 kcal
-
22.3g paradicsom4 kcal
-
8.4g fehérbor7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.7g szárított gomba5 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
A mártáshoz
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g alaplé0 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
Összesen
167
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1894.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 253.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 720 micro
-
β-karotin 2016 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
747
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 169 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7576.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1531 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2120 mg
-
Nátrium 3338 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1773 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 980 micro
-
α-karotin 2880 micro
-
β-karotin 8062 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 10293 micro
-
Lut-zea 1373 micro
Összesen
2988
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 574 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
167
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)
-
2 db tojás
-
200 g finomliszt
A töltelékhez
-
30 dkg darált marhahús
-
1 db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
6 dkg prosciutto
-
4 db paradicsom
-
30 g finomliszt
A mártáshoz
-
9 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
125 ml alaplé
-
110 g parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)
- Először is tegyük a szárított gombát egy meleg vízzel teli tálba, és hagyjuk ázni 20 percig. Ezután szórjuk a tésztához való lisztet az asztalra, fúrjunk lyukat a közepébe, üssük bele a tojásokat és dolgozzuk össze őket a liszttel. Gyúrjuk addig, míg egynemű nem lesz, majd fedjük le egy konyharuhával, és pihentessük 20 percig. Használjunk tésztakészítő gépet vagy nyújtófát, hogy kellően vékony tésztalapokat készíthessünk. Vágjunk ki körülbelül 30 darab 10x10 cm-es négyzetet, tegyük őket forró, sós vízbe 2-3-asával, és főzzük őket mintegy 30 másodpercig. Amint megfőttek, tegyük őket félre, hadd hűljenek.
A töltelékhez
- Ezt követően forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott répát, hagymát és zellert, szórjuk rá a petrezselymet, majd közepes lángon pároljuk őket addig, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk néhány percig, majd dobjuk rá a prosciutto crudo-t, a finomra vágott szarvasgombát és az előre beáztatott gombát is. Végül fűszerezzük sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Főzzük néhány percig, majd öntsük hozzá a bort és sűrűsödésig - kb. 20 percig - főzzük még. Ezután adjuk hozzá a lisztet, az aprított paradicsomot és 1-2 evőkanál húsalaplevet. További 40 percig főzzük közepes lángon.
A mártáshoz
- Amikor besűrűsödött, vegyük le a tűzről és öntsük egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Ezután töltsük meg a tésztáinkat: mindegyik négyzet közepére halmozzunk egy evőkanál szószt, majd tekerjük fel őket, így kész is a jellegzetes cannelloni alakzat. Helyezzük a feltekert tésztákat egy sorba egy nagyméretű tűzálló tálba, melyet kikentünk vajjal. (Vaj helyett használhatunk sütőpapírt is.) Öntsük a maradék szószt a cannellonik tetejére, hintsük meg parmezán forgáccsal, végezetül dobáljunk rá kisebb vajdarabokat is.
- Süssük kb. 200 fokon mintegy 20 percig, míg a teteje szép barna színt nem kap. Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 462
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 54623
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Szívből jövő és laktató, tradicionális olasz étel. www.barilla.hu