r
Nosalty Logó

Cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 2988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    720 micro
  • β-karotin
    2016 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7576.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    2880 micro
  • β-karotin
    8062 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 2988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

  1. Először is tegyük a szárított gombát egy meleg vízzel teli tálba, és hagyjuk ázni 20 percig. Ezután szórjuk a tésztához való lisztet az asztalra, fúrjunk lyukat a közepébe, üssük bele a tojásokat és dolgozzuk össze őket a liszttel. Gyúrjuk addig, míg egynemű nem lesz, majd fedjük le egy konyharuhával, és pihentessük 20 percig. Használjunk tésztakészítő gépet vagy nyújtófát, hogy kellően vékony tésztalapokat készíthessünk. Vágjunk ki körülbelül 30 darab 10x10 cm-es négyzetet, tegyük őket forró, sós vízbe 2-3-asával, és főzzük őket mintegy 30 másodpercig. Amint megfőttek, tegyük őket félre, hadd hűljenek.

A töltelékhez

  1. Ezt követően forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott répát, hagymát és zellert, szórjuk rá a petrezselymet, majd közepes lángon pároljuk őket addig, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk néhány percig, majd dobjuk rá a prosciutto crudo-t, a finomra vágott szarvasgombát és az előre beáztatott gombát is. Végül fűszerezzük sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Főzzük néhány percig, majd öntsük hozzá a bort és sűrűsödésig - kb. 20 percig - főzzük még. Ezután adjuk hozzá a lisztet, az aprított paradicsomot és 1-2 evőkanál húsalaplevet. További 40 percig főzzük közepes lángon.

A mártáshoz

  1. Amikor besűrűsödött, vegyük le a tűzről és öntsük egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Ezután töltsük meg a tésztáinkat: mindegyik négyzet közepére halmozzunk egy evőkanál szószt, majd tekerjük fel őket, így kész is a jellegzetes cannelloni alakzat. Helyezzük a feltekert tésztákat egy sorba egy nagyméretű tűzálló tálba, melyet kikentünk vajjal. (Vaj helyett használhatunk sütőpapírt is.) Öntsük a maradék szószt a cannellonik tetejére, hintsük meg parmezán forgáccsal, végezetül dobáljunk rá kisebb vajdarabokat is.
  2. Süssük kb. 200 fokon mintegy 20 percig, míg a teteje szép barna színt nem kap. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 54623
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cannelloni
Barilla 60 recept

Szívből jövő és laktató, tradicionális olasz étel. www.barilla.hu

Hozzávalók

A tésztához (vagy 10-15db Barilla Cannelloni)

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...