r
Nosalty Logó

Calvadosos almás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Calvadosos almás crumble
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 577 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, megfosztjuk a magházuktól, majd felkockázzuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd Calvadossal (brandy). Ne sajnáljuk a folyadékot, akkor a legfinomabb, ha szaftos. Az egészet tűzálló tálba szórjuk és szépen elegyengetjük, hogy mindenhova egyformán kerüljön.
  2. A vajból, zabpehelyből, lisztből, cukorból és fahéjból egy morzsás állagú tésztát gyúrunk. A morzsát szépen eloszlatjuk az almákon úgy, hogy mindenhol befedje.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Melegen tálaljuk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4079
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

Mazsola helyett használhatunk áfonyát is. A gyümölcs fajtája ízlés/évszak szerint változtatható. Egresből vagy szederből például nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A crumble, vagy más néven morzsa, a lusta asszony süteménye. Már ha süteménynek nevezhetjük ezt az illatos, egyszerű, könnyen variálható tüneményt. Úgy tartják, hogy a crumble eredetileg Angliából származik, a II.világháború alatt vált népszerűvé. Azóta persze az egész világon elterjedt, Amerikában és Kanadában például cobbler (mivel sütés után pont úgy néz ki a süti teteje, mint a macskaköves út), vagy crisp néven ismert. Nagyon hasonló a Brown Betty (=Apple Betty) nevű, teljesen amerikai sütihez. Ez azonban kenyér-vagy kekszmorzsából készül.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek