r
Nosalty Logó

Calvadosos almás crumble

NS
Calvadosos almás crumble
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
6.9g
Fehérje
100.2g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
256.9g
Víz
26.9g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
54.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 577 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1027.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, megfosztjuk a magházuktól, majd felkockázzuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd Calvadossal (brandy). Ne sajnáljuk a folyadékot, akkor a legfinomabb, ha szaftos. Az egészet tűzálló tálba szórjuk és szépen elegyengetjük, hogy mindenhova egyformán kerüljön.
  2. A vajból, zabpehelyből, lisztből, cukorból és fahéjból egy morzsás állagú tésztát gyúrunk. A morzsát szépen eloszlatjuk az almákon úgy, hogy mindenhol befedje.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Melegen tálaljuk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejszínhabot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A crumble, vagy más néven morzsa, a lusta asszony süteménye. Már ha süteménynek nevezhetjük ezt az illatos, egyszerű, könnyen variálható tüneményt. Úgy tartják, hogy a crumble eredetileg Angliából származik, a II.világháború alatt vált népszerűvé. Azóta persze az egész világon elterjedt, Amerikában és Kanadában például cobbler (mivel sütés után pont úgy néz ki a süti teteje, mint a macskaköves út), vagy crisp néven ismert. Nagyon hasonló a Brown Betty (=Apple Betty) nevű, teljesen amerikai sütihez. Ez azonban kenyér-vagy kekszmorzsából készül.  

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...