r
Nosalty Logó

Cakkos szélű korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Cakkos szélű korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Elkészítés

Atésztához

  1. A lisztet a sütőporral, vaníliáscukorral, az apróra vágott dióbéllel, citromhéjjal és porcukorral elkeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. A tejföl és a tojássárga hozzáadásával összegyúrjuk.
  2. 1/2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. Először az alsó korongokat készítjük el. A tészta felét kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat készítünk (nekem van hozzá cakkos szélű szaggatóm, de természetesen egyszerű pogácsaszaggató is megfelel a célnak). A szaggatás közben leeső tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, stb.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben200 fokon zsemleszínűre sütjük.
  5. A tészta másik feléből hasonlóan készítjük el a felső korongokat. A különbség annyi, hogy ebben az esetben kb. 1,5 cm átmérőjű lyuk legyen a korongok közepén. Ehhez vagy olyan szaggatót használunk, aminek a közepébevan építve kiszúró vagy egyszerűen egy kispálinkás pohárral szúrjuk ki a közepét.

A felső korongok megkenéséhez

  1. A kiszaggatott felső korongokat megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a durvára vágott dióbél és kristálycukor keverékével, majd ezt is zsemleszínűre sütjük. Arra ügyeljünk, hogy egyforma számú alsó és felső korongot készítsünk.

A korongok összeragasztásához

  1. A megsült korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 170 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 43562
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közismert nevén ez a linzer, de valahogy nálunk ezt a nevet kapta.

Hozzávalók

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...