Cakkos szélű korongok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
Atésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19 kcal
-
13g dió82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A felső korongok megkenéséhez
A korongok összeragasztásához
-
70 kcal
Összesen
1046
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
Atésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g dió327 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A felső korongok megkenéséhez
A korongok összeragasztásához
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
4178
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
Atésztához
-
31.7g finomliszt115 kcal
-
21.1g margarin151 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
2.1g vaníliás cukor8 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
A felső korongok megkenéséhez
A korongok összeragasztásához
-
10.6g sárgabaracklekvár29 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1046
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 243.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3186.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1484 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.3 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1818 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 1712 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1255 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
4178
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
Atésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg dió
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek tejföl
A felső korongok megkenéséhez
A korongok összeragasztásához
-
5 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Atésztához
- A lisztet a sütőporral, vaníliáscukorral, az apróra vágott dióbéllel, citromhéjjal és porcukorral elkeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. A tejföl és a tojássárga hozzáadásával összegyúrjuk.
- 1/2 órán át hűtőben pihentetjük.
- Először az alsó korongokat készítjük el. A tészta felét kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat készítünk (nekem van hozzá cakkos szélű szaggatóm, de természetesen egyszerű pogácsaszaggató is megfelel a célnak). A szaggatás közben leeső tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, stb.
- A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben200 fokon zsemleszínűre sütjük.
- A tészta másik feléből hasonlóan készítjük el a felső korongokat. A különbség annyi, hogy ebben az esetben kb. 1,5 cm átmérőjű lyuk legyen a korongok közepén. Ehhez vagy olyan szaggatót használunk, aminek a közepébevan építve kiszúró vagy egyszerűen egy kispálinkás pohárral szúrjuk ki a közepét.
A felső korongok megkenéséhez
- A kiszaggatott felső korongokat megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a durvára vágott dióbél és kristálycukor keverékével, majd ezt is zsemleszínűre sütjük. Arra ügyeljünk, hogy egyforma számú alsó és felső korongot készítsünk.
A korongok összeragasztásához
- A megsült korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze.
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 170 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 43531
- Feltöltés dátuma: 2008. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Klári
74 recept
Közismert nevén ez a linzer, de valahogy nálunk ezt a nevet kapta.