r
Nosalty Logó

Buzelluf - főtt birkafej csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Buzelluf - főtt birkafej csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3893 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 974 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.4 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4360.2 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    845 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1615 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3893 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birkafejet fűszeres vízben megfőzzük (egész bors, babérlevél, fokhagyma, koriander), ez kb jó 1-1,5 óra. Addig főzzük, míg a hús könnyen leválik a csontról.
  2. A húst darabkáira tépkedjük, megtisztítjuk (pl a nyelvet a bőrtől).
  3. Egy lábasban megpárolunk egy fej csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk a húst, fűszerezzük, hozzátesszük a csicseriborsót. Felöntjük annyi vízzel, amenyi ellepi, és összefőzzük (míg a csicseriborsó meg nem fő, konzerv esetén hamar kész vagyunk, áztatottal is megvan fél óra alatt) beletesszük a paradicsompürét.
  4. A csípős paprikát gáz fölött megsütjük, az égett héját lekaparjuk vagy lemossuk, majd csíkokra vágva, vagy felkockázva az ételbe szórjuk.
  5. Összerottyan kicsit, és már kész is. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel vagy korianderlevéllel. (Én a végén még egy kis olívaolajat is szoktam bele löttyinteni, igazán keveset, csak az íze miatt.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3370
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Birkahúskedvelő ínyenceknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy sokan visszahőkölnek a birkafejet olvasva, de akik szeretik a birkahúst, és vágni is szoktak, érdemes kipróbálniuk. Nem kis munkával jár, vagy le kell perzselni, vagy le kell nyúzni. Perzselve finomabb, viszont nem olyan könnyű, mint a disznópörzsölés, elég masszív bundája van. Különféle kísérleteken vagyok túl, volt hogy tüzet raktunk alá, és úgy sikerült hosszú idő alatt a bőréig letisztítani. Tényleg csak ínyenceknek való, hisz nincs túl sok hús a fejen, de akik már ettek, tudják mennyire finom. Én vágáskor elkészítem a fejet, és a húst lefagyasztom, sokszor jóval később veszem csak elő.                 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...