Buzelluf - főtt birkafej csicseriborsóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g juhhús668 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
63g csicseriborsó236 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
21 kcal
-
3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
974
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g juhhús2670 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
250g csicseriborsó945 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3893
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
64g juhhús171 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g fokhagyma5 kcal
-
16g csicseriborsó60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
6.4g sűrített paradicsom5 kcal
-
3.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Összesen
249
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
974
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.4 g
Zsír
-
Összesen 240 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4360.2 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 845 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1615 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3893
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1841 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
1 db hegyes erős paprika
Elkészítés
- A birkafejet fűszeres vízben megfőzzük (egész bors, babérlevél, fokhagyma, koriander), ez kb jó 1-1,5 óra. Addig főzzük, míg a hús könnyen leválik a csontról.
- A húst darabkáira tépkedjük, megtisztítjuk (pl a nyelvet a bőrtől).
- Egy lábasban megpárolunk egy fej csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk a húst, fűszerezzük, hozzátesszük a csicseriborsót. Felöntjük annyi vízzel, amenyi ellepi, és összefőzzük (míg a csicseriborsó meg nem fő, konzerv esetén hamar kész vagyunk, áztatottal is megvan fél óra alatt) beletesszük a paradicsompürét.
- A csípős paprikát gáz fölött megsütjük, az égett héját lekaparjuk vagy lemossuk, majd csíkokra vágva, vagy felkockázva az ételbe szórjuk.
- Összerottyan kicsit, és már kész is. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel vagy korianderlevéllel. (Én a végén még egy kis olívaolajat is szoktam bele löttyinteni, igazán keveset, csak az íze miatt.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3370
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Birkahúskedvelő ínyenceknek ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tudom, hogy sokan visszahőkölnek a birkafejet olvasva, de akik szeretik a birkahúst, és vágni is szoktak, érdemes kipróbálniuk. Nem kis munkával jár, vagy le kell perzselni, vagy le kell nyúzni. Perzselve finomabb, viszont nem olyan könnyű, mint a disznópörzsölés, elég masszív bundája van. Különféle kísérleteken vagyok túl, volt hogy tüzet raktunk alá, és úgy sikerült hosszú idő alatt a bőréig letisztítani. Tényleg csak ínyenceknek való, hisz nincs túl sok hús a fejen, de akik már ettek, tudják mennyire finom. Én vágáskor elkészítem a fejet, és a húst lefagyasztom, sokszor jóval később veszem csak elő.