- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
19g zöldbab5 kcal
-
19g zöldborsó15 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g zöldbab41 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18g zöldbab5 kcal
-
18g zöldborsó15 kcal
-
36.1g sárgarépa13 kcal
-
20.4g vöröshagyma7 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0.4g koriander0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
3.6g szárított paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1176 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1722 micro
-
Lut-zea 755 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1198 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 627.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9407 micro
-
β-karotin 23875 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 13773 micro
-
Lut-zea 6036 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1131 micro
-
β-karotin 2870 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1655 micro
-
Lut-zea 726 micro
Hozzávalók
-
150 g zöldbab
-
150 g zöldborsó
-
300 g sárgarépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a 2 préselt fokhagymát.
- A répát vékony karikákra vágjuk, vagy reszeljük, öszekeverjük a hagymával, és kb. 2 percig erősebb lángon pároljuk.
- Ezalatt fél centis csíkokra vágjuk a zöldbabot, és a zöldborsóval együtt hozzákeverjük az alaphoz, amittovábbi 2 percig párolunk az új zöldségekkel.
- Sóval és őrölt fűszerekkel ízesítjük. Pl. fehérbors, koriander... A szárított paradicsomot is a fűszerekkel együtt adjuk hozzá. Ha szezon van, akkor 2 db friss, héjmentes (leforrázás után könnyen lehúzható a héja) paradicsomot is használhatunk.
- Hozzáadjuk a 250 g búzát, felöntjük kb 1,5-szeres mennyiségű vízzel. Fedő alatt kb. 10 percig forraljuk.
- Amennyiben szükséges, még öntünk rá vizet, ha pedig túl sok van alatta, akkor levesszük a fedőt, és elpároljuk alóla a vizet.
- Amikor már majdnem kész, jöhetnek a zöldfűszerek: 2 ek petrezselyem, 1 ek koriander, 1 tk rozmaring... Valószínűleg sót is tehetünk még hozzá bőven, mert rengeteget felvesz.
- Akkor lesz kész, ha elpárolgott alóla a víz, teljesen megpuhult a búza, és az íze is ehető (megfelelő mennyiségű fűszert tettünk rá).
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9918
- Feltöltés dátuma: 2011. március 16.
Ajánló
A receptet szándékosan leveskocka és ételízesítő nélkül írtam le, és készítettem, de a fokozott ízhatás elérése érdekében természetesen ezekkel is meg lehet csinálni. A búzát pedig a rizshez hasonlóan szinte mindenhez használhatjuk (rizottóhoz hasonló egytálételek, töltelékek, köretek...), és ez a fajta tényleg 15 perc alatt megpuhul. Ha nem előfőzött búzával dolgozunk, akkor a főzési idő akár 2 óra is lehet, és a zöldségeket is később kell beletenni. A dobozon az áll, hogy eredetileg a franciák kezdték a búzát ilyen formában enni, de mára már a németajkúak körében is közkedvelt lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Már kb. 2 éve felfedeztem ezt a búzát, és azóta mindig veszek, ha meglátom valamelyik boltban. Azért döntöttem úgy, hogy felteszem az oldalra, mert húsimádó férfi vendégeinknek kifejezetten ízlett a köret, sőt, még ők is meg akarják csinálni.