r
Nosalty Logó

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1001 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2872 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    6007 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Elkészítés

A halfasírozotthoz

  1. Halfasírozott elkészítési javaslat:
  2. A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.
  3. A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk.
  4. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
  5. Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük.
  6. Narancsos-vörösáfonya mártás
  7. Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk.
  8. Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük.
  9. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15359
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

A fűszeres busa halfasírozottat krumplipürével és a narancsos-vörösáfonya mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
Mártika és Feri 107 recept

A fűszeres busa halfasírozottat azoknak ajánljuk, akik egyébként ritkán vagy egyáltalán nem, vagy csak karácsonykor esznek halat. Legnagyobb mennyiségben a busa halunkban található omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben lévő koleszterinszintet. A busa húsa szerencsére a kispénzűek számára is elérhető tápanyag. Fogyasztása esetén csökken a vér triglicerid-szintje, ennek hatására csökken a magas vérnyomás is.  

Hozzávalók

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...