Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A halfasírozotthoz
-
167g busa127 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
25g tej14 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
Összesen
569
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A halfasírozotthoz
-
1000g busa762 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
150g tej84 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
Összesen
3420
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A halfasírozotthoz
-
47g busa36 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
5.1g zsemle14 kcal
-
7.1g tej4 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
71 kcal
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
Összesen
162
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 165.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1001 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
569
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 223.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5107.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 2872 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.1 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 990.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 6007 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 894 micro
Összesen
3420
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A halfasírozotthoz
-
1 kg busa
-
2 db tojás
-
2 db zsemle
-
1.5 dl tej
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
Elkészítés
A halfasírozotthoz
- Halfasírozott elkészítési javaslat:
- A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.
- A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
- Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük.
- Narancsos-vörösáfonya mártás
- Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk.
- Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük.
- A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 15414
- Feltöltés dátuma: 2010. december 30.
Ajánló
A fűszeres busa halfasírozottat krumplipürével és a narancsos-vörösáfonya mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mártika és Feri
107 recept
A fűszeres busa halfasírozottat azoknak ajánljuk, akik egyébként ritkán vagy egyáltalán nem, vagy csak karácsonykor esznek halat. Legnagyobb mennyiségben a busa halunkban található omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben lévő koleszterinszintet. A busa húsa szerencsére a kispénzűek számára is elérhető tápanyag. Fogyasztása esetén csökken a vér triglicerid-szintje, ennek hatására csökken a magas vérnyomás is.