r
Nosalty Logó

Burgundy marha zsemleroláddal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Burgundy marha zsemleroláddal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zsemleroládhoz

Összesen 1371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zsemleroládhoz

Összesen 6844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zsemleroládhoz

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1566 micro
  • β-karotin
    3988 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8591.2 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    643 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    4251 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2798.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2149 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    7831 micro
  • β-karotin
    19938 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 6844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    203 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zsemleroládhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst először is tisztítsuk meg az esetleges hártyáktól, majd daraboljuk nagyobb, kb. 3x3 cm-es kockákra.
  2. Készítsünk páclevet a vörösborból, kakukkfűből, babérlevélből és az egész borsokból, majd a húskockákat tegyük bele. Minimum 4 órát, de ha tehetjük egész éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben, felhasználásig.
  3. Római tálat vagy cserépedényt áztassunk be vízbe, kb. 1 óra hosszáig. Közben a szalonnát vágjuk ceruza vastagságú csíkokra, és zsíron pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a pácból kiemelt és kissé leszárított marhahúst, majd süssünk a húsra kérget. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük az egészet az előkészített római tálba.
  4. A visszamaradt zsírban pirítsunk finomra vágott hagymát, adjunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot, majd a nagyobb (kb. 2x2 cm) darabokra vágott sárgarépát, és pirítsuk üvegesre. Majd az egészet szintén öntsük a római tálba, a húshoz.
  5. A páclét szűrőn keresztül öntsük a római tálba, adjunk hozzá egy doboz hámozott paradicsomot, valamint 1 liter húsalaplét, a gyöngyhagymát és a késlappal összezúzott fokhagymát. Fedjük le, majd süssük a sütőben . (A hús korának függvényében)
  6. Közben készítsük el a zsemleroládot. A zsemléket kockázzuk fel kb. 1x1 cm-es darabokra, majd pirítsuk meg sepenyőben egy kevés zsíradékon, vagy korábban sütőlemezen a sütőben. Tegyük egy tálba a pirított kockákat, majd a tojásokat verjük fel, és keverjük el a vízzel. Öntsük a zsemlekockákra, és jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd kézzel nyomkodjuk szét, amíg homogén állagot kapunk.
  7. Adjunk hozzá lisztet, és készítsünk belőle félkemény tésztát. Ha petrezselymet is tennénk bele, akkor azt finomra vágva, kevés zsiradékon megpárolva tegyük. A tésztából konyhai fóliára készítsünk egy rúd formát, szorosan tekerjük körbe a fóliával, és zárjuk le légmentesen. Ezt követően alufóliába is csavarjuk be, hogy tökéletesen lezárjuk. Forrásban lévő vízben 30 perc alatt főzzük készre.
  8. Tálaláskor a roládot szeleteljük fel, a húst pedig a raguval együtt gazdagon adjuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9636
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

A zsemlerolád kiváltható egyszerű zsemlegombóccal, burgonyakrokettel vagy burgonyafánkkal is, valamennyi kitűnő köret lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgundy marha zsemleroláddal
Kornél 167 recept

A burgundy marhának ez az egyik receptje. Készíthetjük zöldségesebben, borosabban, gombával, ki-ki a maga módján. Miután vacsorára főztem, a gombát nem erőltettem, mert így sem könnyű étel, ne tegyük szándékosan nehezebbé. A gyöngyhagymából az ecetest használtam, az még külön dob az ízeken, még pikánsabbá teszi a ragut.

Hozzávalók

A húshoz

A zsemleroládhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...