r
Nosalty Logó

Burgundi babos oldalas Marcsiseftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Burgundi babos oldalas Marcsiseftől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1549 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2158 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 918 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    540 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    15020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8631 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 3671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a megmosott babot, a felszeletelt füstölt sonkát hideg vízbe áztatjuk.
  2. Másnap hideg vízbe, kb.1-1,5 órára beáztatjuk a Pataki tálat.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, sárgarépát karikára, a zellergumót apró kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk.
  4. A sertésoldalast csontok mellet feldaraboljuk, sózzuk, és mindkét oldalát két evőkanálnyi zsíron hirtelen átsütjük, majd Pataki tál aljába helyezzük erre kerül a feldarabolt füstölt sonka, amire a lecsöpögtetett babot terítjük.
  5. A vissza maradt zsiradékon kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket, kivesszük a zsírból és a bab tetejére terítjük.
  6. A zsírba öntjük a paradicsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, hozzáöntjük a vizet pár percig forraljuk.
  7. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd beleöntjük a Pataki tálba, lefedjük, mehet a hideg sütőbe, amit ekkor kapcsolunk (gyújtunk) be, és beállítjuk a hőfokot.
  8. Mielőtt a bab teljesen megpuhul, előtte úgy 5 perccel megszórjuk egy- egy csipet kakukkfűvel, borsikafűvel.
  9. Ha a hús is és a bab is megpuhult, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13511
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Ajánló

Tálaláskor a tetejére lilahagymát kockázhatunk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A babot, az oldalast, a füstölt húst imádjuk. A Pataki tál pedig már nagyon várta, hogy újra munkába állhasson. Beírtam a keresőbe, és megbíztam, nézzen utána, hogy ezek így együtt milyen finomságot kínálnak. A sok receptből ezt találtam a legszimpatikusabbnak. A fáma szerint Lajos Mari jegyezte először. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...