Burgundi babos oldalas Marcsiseftől
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g sertésoldalas388 kcal
-
100g kötözött sonka140 kcal
-
75g fehérbab250 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
918
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g sertésoldalas1551 kcal
-
400g kötözött sonka560 kcal
-
300g fehérbab999 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
25 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
3671
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
35.7g sertésoldalas69 kcal
-
17.9g kötözött sonka25 kcal
-
13.4g fehérbab45 kcal
-
8.9g sárgarépa3 kcal
-
4.5g zeller2 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
4.5g száraz vörösbor4 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
Összesen
165
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1549 micro
-
β-karotin 3755 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2158 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
918
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 223.2 g
Zsír
-
Összesen 196.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4609.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 964 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 729 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 952.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1509 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 540 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1238 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6198 micro
-
β-karotin 15020 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8631 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
3671
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 385 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertésoldalas
-
30 dkg fehérbab
-
20 dkg sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl száraz vörösbor
-
1 dl víz
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
- Előző nap a megmosott babot, a felszeletelt füstölt sonkát hideg vízbe áztatjuk.
- Másnap hideg vízbe, kb.1-1,5 órára beáztatjuk a Pataki tálat.
- A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, sárgarépát karikára, a zellergumót apró kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk.
- A sertésoldalast csontok mellet feldaraboljuk, sózzuk, és mindkét oldalát két evőkanálnyi zsíron hirtelen átsütjük, majd Pataki tál aljába helyezzük erre kerül a feldarabolt füstölt sonka, amire a lecsöpögtetett babot terítjük.
- A vissza maradt zsiradékon kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket, kivesszük a zsírból és a bab tetejére terítjük.
- A zsírba öntjük a paradicsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, hozzáöntjük a vizet pár percig forraljuk.
- Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd beleöntjük a Pataki tálba, lefedjük, mehet a hideg sütőbe, amit ekkor kapcsolunk (gyújtunk) be, és beállítjuk a hőfokot.
- Mielőtt a bab teljesen megpuhul, előtte úgy 5 perccel megszórjuk egy- egy csipet kakukkfűvel, borsikafűvel.
- Ha a hús is és a bab is megpuhult, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13511
- Feltöltés dátuma: 2012. március 27.
Ajánló
Tálaláskor a tetejére lilahagymát kockázhatunk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A babot, az oldalast, a füstölt húst imádjuk. A Pataki tál pedig már nagyon várta, hogy újra munkába állhasson. Beírtam a keresőbe, és megbíztam, nézzen utána, hogy ezek így együtt milyen finomságot kínálnak. A sok receptből ezt találtam a legszimpatikusabbnak. A fáma szerint Lajos Mari jegyezte először. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönöm.