Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
444
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1775
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
45.2g burgonya26 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
18.1g kígyóuborka3 kcal
-
2.5g salottahagyma2 kcal
-
9g feta sajt24 kcal
-
13.6g görög joghurt14 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
81
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1299.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 332.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
444
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5197.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1201 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 2352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1330.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 1088 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
1775
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 233 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
200 g paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 közepes db salottahagyma
-
200 g feta sajt
-
300 g görög joghurt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd fövő, sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni.
- A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A fetát apró kockákra vágjuk. A burgonyát durva kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
- A dresszinghez a joghurtot simára kavarjuk az olajjal és a citromlével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és kaprot. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget a salátára öntjük, jól összekeverjük. Lefedve kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3252
- Feltöltés dátuma: 2016. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másféle burgonyasaláta. Nagyon finom köret sült húsok, halak mellé.