r
Nosalty Logó

Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5197.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd fövő, sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni.
  2. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A fetát apró kockákra vágjuk. A burgonyát durva kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
  3. A dresszinghez a joghurtot simára kavarjuk az olajjal és a citromlével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és kaprot. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A dresszinget a salátára öntjük, jól összekeverjük. Lefedve kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3243
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle burgonyasaláta. Nagyon finom köret sült húsok, halak mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...