Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
3g kacsazsír0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
132g tojás166 kcal
-
120g burgonya69 kcal
-
80g paradicsomszósz19 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
10g víz0 kcal
A galuskához
-
140g finomliszt510 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
4 kcal
A tálaláshoz
-
50g csemegeuborka12 kcal
Összesen
817
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
15g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
400g paradicsomszósz96 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
50g víz0 kcal
A galuskához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
18 kcal
A tálaláshoz
-
250g csemegeuborka59 kcal
Összesen
4077
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.7g tojás26 kcal
-
18.9g burgonya11 kcal
-
12.6g paradicsomszósz3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.6g víz0 kcal
A galuskához
-
22g finomliszt80 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
7.9g csemegeuborka2 kcal
Összesen
128
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 349.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 11116 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
817
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.6 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6977.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2493 mg
-
Nátrium 2918 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 660.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1745.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1176 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 2164 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1090 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 3693 micro
Összesen
4077
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1747 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
1 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
12 db tojás
-
6 közepes db burgonya
-
1 kk majoranna
A galuskához
-
70 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
25 dkg csemegeuborka
Elkészítés
A pörkölthöz
- A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 20-25 perc).
- A tojásokat enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 8 perc).
- Bekeverjük a galuska tésztát: tálban a lisztet, tojásokat, sót és annyi vizet, hogy egynemű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, összekeverjük.
- Egy lábasban zsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd teszünk rá pirospaprikát, és erre öntjük a paradicsomszószt (ha szükséges, lehet több is, mint az előírt, a készítésnél fogjuk látni, hogy mennyi paradicsom passatara van szükség), sóval, majorannával és borssal kicsit összefőzzük 3-4 perc alatt.
- A tojásokat, amik kihűltek a főzővizükben, megpucoljuk, és szeletelővel felkarikázzuk.
- A burgonyákat, amik a főzővízben hűltek ki, megpucoljuk, és negyed kockákra vágjuk fel.
- Az összefőtt és ízesített alapszószba tesszük bele a burgonyakockákat és a tojásszeleteket, pár percig együtt főzzük, szükség szerint még ízesítjük, és ha kész, melegen tartjuk.
- Teszünk fel vizet a nokedlinek (sóval és kevés olajjal).
- A nokedli tésztáját kiszaggatjuk az enyhén sós vízben, ha feljön a víz tetejére, picit várunk és kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba tesszük.
- Tálaljuk a szószt a nokedlival, kínáljunk hozzá savanyú uborkát.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15155
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
Kínálhatunk előtte tartalmasabb levest is, vagy aki szeretné, egy egyszerűbb zöldséglevest, gyümölcslevest. A tálaláskor adjunk hozzá házilag készített savanyú uborkát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Csak egy gyors, mégis laktató második fogást szerettem volna készíteni. A konyha és a spájz adott tartalmából.