r
Nosalty Logó

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

817
Kalória
34.5g
Fehérje
132.1g
Szénhidrátok
15g
Zsír
349.1g
Víz
504.1g
Koleszterin
7.2g
Rost
5.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 4077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1745.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    2164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    3693 micro
Összesen 4077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1747 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 20-25 perc).
  2. A tojásokat enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 8 perc).
  3. Bekeverjük a galuska tésztát: tálban a lisztet, tojásokat, sót és annyi vizet, hogy egynemű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, összekeverjük.
  4. Egy lábasban zsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd teszünk rá pirospaprikát, és erre öntjük a paradicsomszószt (ha szükséges, lehet több is, mint az előírt, a készítésnél fogjuk látni, hogy mennyi paradicsom passatara van szükség), sóval, majorannával és borssal kicsit összefőzzük 3-4 perc alatt.
  5. A tojásokat, amik kihűltek a főzővizükben, megpucoljuk, és szeletelővel felkarikázzuk.
  6. A burgonyákat, amik a főzővízben hűltek ki, megpucoljuk, és negyed kockákra vágjuk fel.
  7. Az összefőtt és ízesített alapszószba tesszük bele a burgonyakockákat és a tojásszeleteket, pár percig együtt főzzük, szükség szerint még ízesítjük, és ha kész, melegen tartjuk.
  8. Teszünk fel vizet a nokedlinek (sóval és kevés olajjal).
  9. A nokedli tésztáját kiszaggatjuk az enyhén sós vízben, ha feljön a víz tetejére, picit várunk és kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba tesszük.
  10. Tálaljuk a szószt a nokedlival, kínáljunk hozzá savanyú uborkát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Csak egy gyors, mégis laktató második fogást szerettem volna készíteni. A konyha és a spájz adott tartalmából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!