r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Burgonyás kenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13736.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    2042 mg
  • Foszfor
    5217 mg
  • Nátrium
    5687 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    167 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 5136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A különféle liszteketés a burgonyapelyhet egy nagy tálbanösszekeverjük a fűszerekkelésa sóval.
  2. Ilyenkor tudjuk ellenőrizni, hogy kellőképpen sós-e.
  3. A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, ide tesszük bele az élesztőt és a cukrot. 3 dl langyos vízzel, kevés liszttel kovászt készítünk. Liszttel betakarva egy órán keresztül meleg helyen érleljük a kovászt.
  4. Ezután még kb. 3 dl langyos vízzel alaposan kidolgozzuk, hogy lágy, rugalmas tésztátkapjunk. (Avíz mennyisége függ a liszt minőségétől.) Konyharuhával betakarjuk a tésztát és egy órán át a duplájárakelesztjük.
  5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk és közben beledolgozzuk az olajat is.
  6. Kettévesszük a tésztát, és hosszúkás kenyérformára alakítjuk. Beolajozott, lisztezett sütőlemezre tesszük a kenyereket és a tetején haránt irányban párhuzamos bevágásokat ejtünk kb. 2-3 cm-re egymástól.
  7. Még a tepsiben is kelesztjük fél órán át.
  8. Közben a sütőt begyújtjuk és a sütőrács alá egy másik tepsiben vizet teszünk. Az így képződő pára megakadályozza, hogy a kenyerünk héja rögtön megkeménykedjen, így a belseje is biztosan átsül.
  9. Először magas hőmérsékleten (200 fokon) sütjük 10 percig, majd 180 fokra mérsékelve készre sütjük a kenyerünket (kb. még 35-40 perc). Ha gyorsan pirulna a teteje, akkor tegyünk rátöbb rétegbenösszehajtottkéztörlő szalvétát, amimegakadályozza, hogy megégjen.
  10. A sütőből kivéve, kevés vízzel megszöktetjük a kenyereket és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 40184
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás kenyér 2.
ze(n)derta 188 recept

A kardamom és a majoránna jól illenek egymáshoz. Kissé szokatlan ízű kenyér, de a fűszerek hozzájárulnak a jó emésztéshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...