r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér 2.

ze(n)derta
Burgonyás kenyér 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

643
Kalória
22.2g
Fehérje
118.5g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
91.6g
Víz
-
Koleszterin
20.8g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13736.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    2042 mg
  • Foszfor
    5217 mg
  • Nátrium
    5687 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    948 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    167 mg

Víz

  • Összesen
    733.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 5136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

  1. A különféle liszteketés a burgonyapelyhet egy nagy tálbanösszekeverjük a fűszerekkelésa sóval.
  2. Ilyenkor tudjuk ellenőrizni, hogy kellőképpen sós-e.
  3. A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, ide tesszük bele az élesztőt és a cukrot. 3 dl langyos vízzel, kevés liszttel kovászt készítünk. Liszttel betakarva egy órán keresztül meleg helyen érleljük a kovászt.
  4. Ezután még kb. 3 dl langyos vízzel alaposan kidolgozzuk, hogy lágy, rugalmas tésztátkapjunk. (Avíz mennyisége függ a liszt minőségétől.) Konyharuhával betakarjuk a tésztát és egy órán át a duplájárakelesztjük.
  5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk és közben beledolgozzuk az olajat is.
  6. Kettévesszük a tésztát, és hosszúkás kenyérformára alakítjuk. Beolajozott, lisztezett sütőlemezre tesszük a kenyereket és a tetején haránt irányban párhuzamos bevágásokat ejtünk kb. 2-3 cm-re egymástól.
  7. Még a tepsiben is kelesztjük fél órán át.
  8. Közben a sütőt begyújtjuk és a sütőrács alá egy másik tepsiben vizet teszünk. Az így képződő pára megakadályozza, hogy a kenyerünk héja rögtön megkeménykedjen, így a belseje is biztosan átsül.
  9. Először magas hőmérsékleten (200 fokon) sütjük 10 percig, majd 180 fokra mérsékelve készre sütjük a kenyerünket (kb. még 35-40 perc). Ha gyorsan pirulna a teteje, akkor tegyünk rátöbb rétegbenösszehajtottkéztörlő szalvétát, amimegakadályozza, hogy megégjen.
  10. A sütőből kivéve, kevés vízzel megszöktetjük a kenyereket és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 60 p

A kardamom és a majoránna jól illenek egymáshoz. Kissé szokatlan ízű kenyér, de a fűszerek hozzájárulnak a jó emésztéshez.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...