r
Nosalty Logó

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15815 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    63259 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3512 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát egy csipet sóval, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk egy nagyobb serpenyőben. A megtisztított burgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy késes robotgéppel morzsalékosra aprítjuk.
  2. Egy tálban a darált húshoz adjuk a burgonyát, a fele vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot, pirospaprikát, és összedolgozzuk.
  3. A maradék vöröshagymához adunk egy kevés zsiradékot, ismét tűzre tesszük, megszórjuk a liszttel, kicsit átforgatjuk rajta, majd felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük zellerzölddel, babérlevéllel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és egy kevés cukorral. Ezután összeforraljuk.
  4. Amíg a paradicsommártás felforr, elkészítjük a húsgombócokat, vizes kézzel kb. 4,5 dkg-os golyókat formálunk. Ekkor elég gyenge az állaga, de a főzés során szépen egybe áll.
  5. Ezután a húsgombócokat óvatosan a mártásba rakjuk, szükség szerint kevés vizet adunk hozzá, lefedve készre főzzük. Néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjanak le a gombócok. (Én egy magasabb falú teflonserpenyőt használtam.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3124
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 11.

Ajánló

A kész gombócokat spagettivel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
Katharosz 499 recept

A burgonyától egészen könnyű lesz a húsgombóc állaga, érdemes ezt a változatot is kipróbálni, mert nagyon finom ételt kapunk cserébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...