Burgonyaleves kolbásszal Boszitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
90g burgonya52 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
60g kolbász271 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
28 kcal
-
4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
518
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
450g burgonya260 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
1g zsálya2 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2581
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
16.5g burgonya10 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
11g kolbász50 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
5.9g halványító zeller1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
36.6g alaplé3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
3.7g paprika1 kcal
-
3.7g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1998.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 1739 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1014 micro
-
β-karotin 2570 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
518
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 164.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9993 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 8696 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 911.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1480 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 5070 micro
-
β-karotin 12852 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 1480 micro
Összesen
2581
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 94 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 közepes szár halványító zeller
-
4 db zellerlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 tk zsálya
-
1 csipet köménymag
-
1 db babérlevél
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 dl tej
-
1 dl tejföl
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy leveses fazékba beletesszük az olajat, a hagymát megdinszteljük benne, közben beletesszük a kolbászt.
- Pár perc után a sárgarépát is beledobjuk és együtt kb. 5 percig, de legalább a kis barnulásig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet és jól megkeverjük, majd kb. 2-3 perc után ráöntjük az alaplét. Felforraljuk és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi levest szeretnénk. Forralás közben befűszerezzük és sózzuk.
- Beledobjuk a burgonyát, a zellerszárat, levelet, paprikát, paradicsomot. és fokhagymát, főzzük fedő alatt.
- Ha felforrt megkóstoljuk, ha kell még fűszerezzük, sózzuk.
- Elkészítjük a csipetkét vagy galuskát (1 tojás, liszt, só). Ha már minden puha és az íze is jó, beletesszük a lassan fővő levesbe.
- Ha már kezd jónak tűnni a levesbetét, belekeverjük a jól elkevert tejfölt és tejet..
- Kicsit még rotyogtatjuk, majd rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 48257
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Ajánló
Bármikor, ha levesre vágyunk, főleg ha burgonyás levesre. Mivel nem "könnyű" leveskategória, nyáron nem biztosan készíteném el ezt a változatot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Régen volt nálunk krumplileves, sőt ez a kolbászos változat már nem is tudom mikor. Valamikor egy cukorbetegeknek javasolt receptek között találtam, természetesen kissé eltértem tőle, mert szerencsére nálunk nincs ilyen beteg.