r
Nosalty Logó

Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával

Éva-Anyóca
Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

441
Kalória
12.8g
Fehérje
86.3g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
1207.6g
Víz
7.9g
Koleszterin
13.8g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3321 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    517.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    7245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5018 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    19923 micro
  • β-karotin
    49080 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, fazékba beletesszük, felöntjük vízzel, belekerülnek a fűszerek is. Feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon, 160 fokon kb. 40-45 percig.
  2. Egy kis tálkába lisztet, vizet rakunk, elkeverjük, beletesszük a tejföl, azt is simára keverjük, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megfőtt minden, belemehet a tészta. Amikor majdnem megfőtt a tészta, behabarjuk a levest, de úgy, hogy levesszük a lángot alatta. Majd ha benne van, felforraljuk, és kész.
  4. Szedjük ki a paprikát és a paradicsomot. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Már nagyon várjuk a tavaszt, és úgy gondoltam, hogy nem kell a mai menübe hús, a zöldségeké volt a levesben a főszerep, és nagy sikere lett. A fűszerek kellemessé teszik a leves ízét, egymást kiegészítve. Egyik fűszer se nyomja el a másikat, tehát ez nem kifejezetten tárkonyos leves, csak jót tesz a levesnek ez az íz is.:-). Ha itt a tavasz, és lesznek zöldségek,..hm...alig várjuk!:-) Nagyon szeretnénk már zöldségféléket ültetni. Ennyi a történetem.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...