r
Nosalty Logó

Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3321 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    7245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5018 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    19923 micro
  • β-karotin
    49080 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, fazékba beletesszük, felöntjük vízzel, belekerülnek a fűszerek is. Feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon, 160 fokon kb. 40-45 percig.
  2. Egy kis tálkába lisztet, vizet rakunk, elkeverjük, beletesszük a tejföl, azt is simára keverjük, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megfőtt minden, belemehet a tészta. Amikor majdnem megfőtt a tészta, behabarjuk a levest, de úgy, hogy levesszük a lángot alatta. Majd ha benne van, felforraljuk, és kész.
  4. Szedjük ki a paprikát és a paradicsomot. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11645
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

Tavaszvárás alkalmából próbáljátok ki ezt a levest, nagyon finom. Én már nem szeretem a sok húsos, tömény ételt, a család is várja a sok zöldséget és gyümölcsöt, de még az árak nagyon elérhetetlenekké teszik, de meg lehet találni az arany középutat! Még a tavasz is elérhetetlennek  látszik, de reméljük, hogy mielőbb itt lesz, ahogy sikerült ezt a levest is megoldani, előbb-utóbb itt lesz a tavasz is:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Már nagyon várjuk a tavaszt, és úgy gondoltam, hogy nem kell a mai menübe hús, a zöldségeké volt a levesben a főszerep, és nagy sikere lett. A fűszerek kellemessé teszik a leves ízét, egymást kiegészítve. Egyik fűszer se nyomja el a másikat, tehát ez nem kifejezetten tárkonyos leves, csak jót tesz a levesnek ez az íz is.:-). Ha itt a tavasz, és lesznek zöldségek,..hm...alig várjuk!:-) Nagyon szeretnénk már zöldségféléket ültetni. Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...