Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g tej35 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
38g gorgonzola132 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
328 kcal
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
35 kcal
-
75g körte38 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
983
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
75g gorgonzola265 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
300g sertés szűzpecsenye327 kcal
-
71 kcal
-
150g körte77 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1967
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
34g burgonya20 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
8.5g zöldség alaplé1 kcal
-
5.1g gorgonzola18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
6.8g kolozsvári szalonna45 kcal
-
20.4g sertés szűzpecsenye22 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
10.2g körte5 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
135
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2158.7 g
-
Cink 104 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 355.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
983
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.9 g
Zsír
-
Összesen 125.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4317.3 g
-
Cink 208 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1383 mg
-
Nátrium 1722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 711.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
1967
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 tk vaj
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
125 ml tej
-
75 g gorgonzola
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 szál kakukkfű
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
300 g sertés szűzpecsenye
-
1 ek napraforgó olaj
-
150 g körte
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig főzzük. Majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
- Hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd az 1 tk vajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
- A gorgonzolát durva kockákra vágjuk, és a mártásban felolvasztjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- Kakukkfüvet megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról. A szalonnát hosszában elfelezzük.
- Szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 4 szeletre vágjuk.
- A hússzeleteket kakukkfű levelekkel megszórjuk, majd a szalonnával körbetekerjük.
- Az olajat felforrósítjuk, az érméket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A burgonyát szeletekre vágjuk. A körtét megmossuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.
- Egy tűzálló edényt kivajazunk. A burgony-, körteszeleteket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük.
- Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék kakukkfűvel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 37361
- Feltöltés dátuma: 2010. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Az eredeti receptben majorannát használtak, de sajnos otthon épp ki volt fogyva, ezért én kakukkfüvet tettem bele.