Burgonya darált húsos mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
18 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
213g konzerv paradicsom34 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
63g crème fraîche223 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
71 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
850g konzerv paradicsom136 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
250g crème fraîche893 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2932
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
23.4g burgonya14 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
19.5g darált sertéshús35 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
33.1g konzerv paradicsom5 kcal
-
3.9g sajt14 kcal
-
9.7g crème fraîche35 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
115
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 435.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 934 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8134 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.7 g
Zsír
-
Összesen 201.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4655.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1743.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 3735 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32537 micro
-
Lut-zea 2021 micro
Összesen
2932
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1269 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
115
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
500 g darált sertéshús
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
250 g crème fraîche
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és lefedve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.
- Hagymát fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.
- Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.
- Hántsuk meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.
- A créme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosztjuk a darált húsos mártásra. Megszórjuk a maradék sajttal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 1057
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 92136
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom burgonyás étel.