r
Nosalty Logó

Burgonya darált húsos mártással

Glaser
Burgonya darált húsos mártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

734
Kalória
38.2g
Fehérje
36.2g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
435.9g
Víz
206.4g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    435.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8134 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4655.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32537 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 2932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1269 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és lefedve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.
  2. Hagymát fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.
  5. Hántsuk meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.
  6. A créme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosztjuk a darált húsos mártásra. Megszórjuk a maradék sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom burgonyás étel.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...