Bukta házi baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8 kcal
-
11g tojássárgája37 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g porcukor28 kcal
A bukták lekenéséhez:
A töltelékhez:
-
159 kcal
A bukták locsolásához:
-
11g tej6 kcal
-
6 kcal
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
700g finomliszt2548 kcal
-
350g tej196 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A bukták lekenéséhez:
A töltelékhez:
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A bukták locsolásához:
-
80g tej45 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5029
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
37.7g finomliszt137 kcal
-
18.9g tej11 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
A bukták lekenéséhez:
A töltelékhez:
-
21.6g sárgabaracklekvár60 kcal
A bukták locsolásához:
-
4.3g tej2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
271
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3653.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 903 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 335 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 956 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 760 micro
-
Kolin: 937 mg
-
Retinol - A vitamin: 912 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 498 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
5029
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
70 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
4 db tojássárgája
-
7 dkg margarin
-
1 késhegynyi só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 dkg porcukor
A bukták lekenéséhez:
-
1 db tojás
A töltelékhez:
-
400 g sárgabaracklekvár
A bukták locsolásához:
-
80 ml tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához:
- Kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
- Duplájára kelesztjük.
- Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
- Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert cukros tojással a buktákat lekenjük.
- Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×39
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 63809
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
VnéEdit
295 recept
Frissen készült házi baracklekvárral töltöttem. Nagyon finom lett. Ajánlom másoknak is.