r
Nosalty Logó

Bukta házi baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Bukta házi baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük.
  4. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
  5. Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert cukros tojással a buktákat lekenjük.
  6. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 63809
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Frissen készült házi baracklekvárral töltöttem. Nagyon finom lett. Ajánlom másoknak is.

Hozzávalók

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...