r
Nosalty Logó

Búbos hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vujutka
Búbos hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk vagy húspuhító fűszerrel sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, olajban hirtelen kisütjük és kiszedjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a húsokat.
  3. Elkészítjük a tetejére a tölteléket. A zsömléket szétszedegetjük, egy tálba tesszük és tejet öntünk rá, jól beáztatjuk.
  4. Lereszeljük a hagymát és a fokhagymát belezúzzuk. A májkrémet vagy kenőmájast belekanalazzuk, sózzuk, borsozzuk (levesízesítőzzük, ha szeretjük).
  5. A tölteléket jól összekeverjük és kicsavarjuk a fölösleges tejtől, de a maradék tejet meghagyjuk, mert majd a sütéshez kelleni fog.
  6. A kicsavart tölteléket a húsok tetejére halmozzuk, kb. egyenlő részben, majd reszelünk rá sajtot. Aláöntjük a maradék tejet, és ha kell, még pótoljuk, hogy a húsok alatt legyen kb. kisujjnyi vastagon tej.
  7. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tejet el nem sülte, illetve a tetején a sajt is szépen megpirult.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 258
  • Össznézettség: 127645
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Rizses borsóval és barackbefőttel szoktuk fogyasztani. Ettől függetlenül minden fajta más köret, és/ vagy saláta is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búbos hús
vujutka 15 recept

Ez az étel egy régi Horvát Ilonás recept, amit nagyon szeretünk. Olyan különleges az íze, amit nem lehet leírni, eteti magát:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...