r
Nosalty Logó

Brownie fehér csoki és narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie fehér csoki és narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 5580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7119.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 5580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőnek engedünk egy lábasba vizet. Erre ráteszünk habüstöt, vagy valamilyen hasonló edényt, hogy ne érjen a vízhez. Elkezdjük melegíteni a vizet. Az edénybe, ami üres, beledaraboljuk a teavajat és az étcsokoládét. Szépen elkevergetjük, simára. Tehát, vízgőz felett "kiolvasztjuk" a csokoládét.
  2. Ezután egy külön tálba beletesszük a kimért kakaóport, cukrot és lisztet. Összekeverjük, és a beleütjük óvatosan a tojásokat, hogy a héjából egy kis darab se essen bele. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott csokoládét, és ismét jól elvegyítjük az alapanyagokat. Kissé ragacsos állagú lesz, nem kell megijedni tőle. Ekkor még tehetünk bele aszalt vagy nyers gyümölcsöt, ízlés szerint.
  3. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe vagy tortaformába öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha már kérgesedik a teteje, de még a belseje ragadós, lágy. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha túl korán vesszük ki, szétfolyik, ha későn, akkor száraz lesz, elveszíti a varázsát.
  4. Amíg sül, készítsük el a mártásokat. A fehér csoki öntethez a csokit egyszerűen csak fel kell olvasztani.
  5. A narancsmártáshoz lehet használni 100%-os narancslevet, amit behabarunk vagy friss narancsot, amit jól meghámozunk, eltávolítjuk a fehér héjrészt is, amennyire lehet, felkockázzuk, és karamellizált cukron pároljuk, fonnyasztjuk. Megszórjuk még őrölt fahéjjal és, amikor már jól lepuhult, szinte szétfoszlik, leturmixoljuk.
  6. Tálaláskor a brownie-t kivesszük a sütőformából, amikor kihűlt, mert így egyszerűbb, felkockázzuk, ráöntjük a mártásokat, díszítjük a fantáziánk által, és jó étvággyal fogyasszuk el! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2841
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Készülhet ez a remek és elegáns sütemény liszt nélkül is, viszont ott a cukrot kell elkeverni a tojásokkal, majd hozzáadni a kakaóport, aztán tepsibe önteni és megsütni. Szokás vaníliafagyival fogyasztani és tálalni is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy rendkívül finom angol csokoládés sütemény, melynek roppant sok variációja van.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...