Brownie fehér csoki és narancsmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
36 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
72g cukor279 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
24 kcal
A csokoládé mártáshoz
-
20g fehér csokoládé108 kcal
A narancsmártáshoz
A tálaláshoz
-
17 kcal
Összesen
1116
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
182 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
360g cukor1393 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
120 kcal
A csokoládé mártáshoz
-
100g fehér csokoládé539 kcal
A narancsmártáshoz
A tálaláshoz
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
5580
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
4.4g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
19.7g cukor76 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
10.9g étcsokoládé60 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
2.7g aszalt gyümölcsök7 kcal
A csokoládé mártáshoz
-
5.5g fehér csokoládé29 kcal
A narancsmártáshoz
A tálaláshoz
-
0.8g mandulapehely5 kcal
Összesen
305
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 107.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
1116
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 294.9 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7119.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1673 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 845 mg
-
Foszfor 3022 mg
-
Nátrium 1408 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731 g
-
Cukor 582 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 539.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 1661 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 835 micro
-
β-crypt 506 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1642 micro
Összesen
5580
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
6.5 dkg finomliszt
-
36 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
4 db tojás
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg vaj
A csokoládé mártáshoz
-
10 dkg fehér csokoládé
A narancsmártáshoz
A tálaláshoz
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Elsőnek engedünk egy lábasba vizet. Erre ráteszünk habüstöt, vagy valamilyen hasonló edényt, hogy ne érjen a vízhez. Elkezdjük melegíteni a vizet. Az edénybe, ami üres, beledaraboljuk a teavajat és az étcsokoládét. Szépen elkevergetjük, simára. Tehát, vízgőz felett "kiolvasztjuk" a csokoládét.
- Ezután egy külön tálba beletesszük a kimért kakaóport, cukrot és lisztet. Összekeverjük, és a beleütjük óvatosan a tojásokat, hogy a héjából egy kis darab se essen bele. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott csokoládét, és ismét jól elvegyítjük az alapanyagokat. Kissé ragacsos állagú lesz, nem kell megijedni tőle. Ekkor még tehetünk bele aszalt vagy nyers gyümölcsöt, ízlés szerint.
- Sütőpapírral bélelt kis tepsibe vagy tortaformába öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha már kérgesedik a teteje, de még a belseje ragadós, lágy. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha túl korán vesszük ki, szétfolyik, ha későn, akkor száraz lesz, elveszíti a varázsát.
- Amíg sül, készítsük el a mártásokat. A fehér csoki öntethez a csokit egyszerűen csak fel kell olvasztani.
- A narancsmártáshoz lehet használni 100%-os narancslevet, amit behabarunk vagy friss narancsot, amit jól meghámozunk, eltávolítjuk a fehér héjrészt is, amennyire lehet, felkockázzuk, és karamellizált cukron pároljuk, fonnyasztjuk. Megszórjuk még őrölt fahéjjal és, amikor már jól lepuhult, szinte szétfoszlik, leturmixoljuk.
- Tálaláskor a brownie-t kivesszük a sütőformából, amikor kihűlt, mert így egyszerűbb, felkockázzuk, ráöntjük a mártásokat, díszítjük a fantáziánk által, és jó étvággyal fogyasszuk el! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 34 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2841
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Ajánló
Készülhet ez a remek és elegáns sütemény liszt nélkül is, viszont ott a cukrot kell elkeverni a tojásokkal, majd hozzáadni a kakaóport, aztán tepsibe önteni és megsütni. Szokás vaníliafagyival fogyasztani és tálalni is! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez egy rendkívül finom angol csokoládés sütemény, melynek roppant sok variációja van.