r
Nosalty Logó

Brokkolis rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nanó
Brokkolis rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4678.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4649 micro
Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. Külön-külön megfőzzük a rizst, a 4 db tojást, a brokkolit sózott vízben.
  2. A margarint felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a rizslisztet, felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. Kikenjük a tepsit, alulra tesszük a megfőtt rizst, rákarikázzuk a főtt tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Erre kerül a brokkoli.
  4. A mártást fűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, belekeverünk egy nyers tojást ésa tejfölt, majda brokkolira öntjük.
  5. A tetejét megszórjuk csíkokra vágott sonkávalés reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem pirosodik rajta a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16761
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészíthető karfiollal vagy karfiol és brokkoli keverékével is. Tojás nélkül is finom, csak kevésbé kiadós. Mindig figyeljünk a hozzávalók gluténmentességére!

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...