r
Nosalty Logó

Brokkolis penne csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Brokkolis penne csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8047.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1779 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    3853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5056 micro
Összesen 2802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit apró rózsáira szedjük, a vastagabb szár részét kisebb darabokra vágjuk. A tejszínt, tojást és tejet egy nagyobb tálba téve simára keverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot durvára reszeljük, a tarját vékony csíkokra vágjuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a reszelt fokhagymával és citromhéjjal.
  3. A tésztát bő forrásban lévő, sós vízben főzni kezdjük, majd a főzési idő lejárta előtt három perccel hozzáadjuk a brokkolit, és együtt főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  4. Ezután a tojásos tejszínbe forgatjuk a csíkokra vágott tarjával együtt, majd mehet bele a reszelt sajt is. Végül egy vajjal kikent és morzsával megszórt, tűzálló tálba borítjuk, tetejét megszórjuk a citromos-fokhagymás morzsával.
  5. Sütés 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig, a sütőből kivéve tálalás előtt 10 percig pihenni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8626
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis penne csőben sütve
Katharosz 499 recept

Könnyű, finom, tavaszias étel, pillanatok alatt elkészül, a gyors ételek közé tartozik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...