r
Nosalty Logó

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1627 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.9 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1187 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1333 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    9341 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13013 micro
Összesen 6288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat és a hagymákat megtisztítjuk. A krumplit vékony karikákra vágjuk, a lilahagymát félkarikára szeleteljük. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A bacont nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A mascarponét, a főzőtejszínből 3,5 dl-t, 5 db tojást, a lereszelt fokhagymát, a leöblített zöldfűszereket aprítva összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Egy tepsit kikenünk 1 ek olajjal, beletesszük a krumpli felét, majd erre a lilahagyma felét rakjuk, erre jön a fele a brokkolinak. A rétegeket enyhén sózzuk. A mascarponés mártásnak a felét elosztjuk rajta. Erre megint krumpli-lilahagyma-brokkoli-mártás következik. A tetejére tesszük a bacont.
  4. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
  5. Közben lereszeljük a füstölt sajtot, és összekeverjük az 1,5 dl főzőtejszínnel és a tejföllel.
  6. Ha megpuhult a krumpli (én villával ellenőriztem), akkor a tetejére elosztjuk a sajtos szószt, és visszatolva a sütőbe pirosra sütjük a tetejét (ez kb. 5-8 perc).
  7. Melegen tálaljuk egytálételként vagy feltétként húst kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x37
  • Sütés ideje: 68 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3726
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ebédre. Egytálételnek is remek, de hús mellé adhatjuk köretként is. Egytálételként ez a mennyiség nyolc adag. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 173 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...