r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves parmezános pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Brokkolikrémleves parmezános pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 1460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 76 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7032.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    4250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4334 micro
Összesen 1460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az összevágott hagymát forró serpenyőben hevített olívaolajra dobjuk, pár percig pároljuk, majd liszttel meghintjük, és további 1 percig pirítjuk.
  2. Az alaplével apránként hozzáöntve elkeverjük, beledobjuk a brokkolit, sózzuk, felforraljuk, és csökkentett hőfokon 7-8 perc alatt puhára főzzük.
  3. Először botmixerrel (turmixgéppel) pépesítjük a levest, majd hozzáöntjük a tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és újra felmelegítjük, de már ne forrjon!
  4. Közben elkészítjük a pirítósokat. A bagett szeletek egyik felét először megpirítjuk, másik felükre kenjük a vajból és parmezán reszelékből készített krémet, meghintjük a sajtforgáccsal és grillezőbe visszatéve aranybarnára sütjük.
  5. Tálaláskor a pirítósokat a leves mellé adjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 621
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 61717
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Készíthetjük póréhagymával is, és bármilyen sajtos pirítóssal megállja a helyét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkoliból készül a gyerekek kedvenc krémlevese. Ez a változat egy picurkát eltér a szokványostól, de hát kell mindig az újdonság. Levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka helyett pedig jöjjön a flancosabb parmezános bagett!

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...