Brokkolikrémleves parmezános pirítóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
125g brokkoli26 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pirítóshoz
-
26g bagett71 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
29 kcal
Összesen
364
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
500g brokkoli104 kcal
-
800g csirke alaplé56 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pirítóshoz
-
104g bagett285 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1460
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
25.6g brokkoli5 kcal
-
41g csirke alaplé3 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pirítóshoz
-
5.3g bagett15 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
Összesen
76
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1758.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 1062 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1083 micro
Összesen
364
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7032.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1592 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 4250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 413.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1195 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4334 micro
Összesen
1460
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg brokkoli
-
8 dl csirke alaplé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek olívaolaj
-
3 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A pirítóshoz
-
8 szelet bagett
-
2.5 dkg vaj
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A leveshez
- Az összevágott hagymát forró serpenyőben hevített olívaolajra dobjuk, pár percig pároljuk, majd liszttel meghintjük, és további 1 percig pirítjuk.
- Az alaplével apránként hozzáöntve elkeverjük, beledobjuk a brokkolit, sózzuk, felforraljuk, és csökkentett hőfokon 7-8 perc alatt puhára főzzük.
- Először botmixerrel (turmixgéppel) pépesítjük a levest, majd hozzáöntjük a tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és újra felmelegítjük, de már ne forrjon!
- Közben elkészítjük a pirítósokat. A bagett szeletek egyik felét először megpirítjuk, másik felükre kenjük a vajból és parmezán reszelékből készített krémet, meghintjük a sajtforgáccsal és grillezőbe visszatéve aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor a pirítósokat a leves mellé adjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 621
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 61717
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Ajánló
Készíthetjük póréhagymával is, és bármilyen sajtos pirítóssal megállja a helyét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Brokkoliból készül a gyerekek kedvenc krémlevese. Ez a változat egy picurkát eltér a szokványostól, de hát kell mindig az újdonság. Levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka helyett pedig jöjjön a flancosabb parmezános bagett!