r
Nosalty Logó

Brokkoli tekerve comb falatkákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkoli tekerve comb falatkákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Brokkoli

Husihoz

Összesen 1068 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Brokkoli

Husihoz

Összesen 3202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Brokkoli

Husihoz

Összesen 215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2543.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7650 micro
  • Lut-zea
    1809 micro
Összesen 1068 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2012 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    3220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    5428 micro
Összesen 3202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1542 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Brokkoli

Husihoz

Elkészítés

Brokkoli

  1. Ha nincs szárított paradicsom a háznál, szeljük vékonyra a frisset, és pakoljuk egy tepsibe, majd enyhén sózzuk. A sütőben nagyon alacsony hőfokon szárítsuk kb. egy órán át. Őszinte leszek, nekem nem volt ennyi türelmem, és fél óra után kivettem. Ekkor még félúton volt csak, de így legalább több nedvességet adott az ételnek... Bár szárítva édesebb.
  2. A brokkolit dobjuk forrásban levő vízbe, majd max. 4 perc után szedjük ki, és öblítsük le nagyon hideg vízzel.
  3. Egy tálban keverjünk össze mindent a kenyér, a vaj és a parmezán kivételével. Tegyük félre.
  4. A nyújtófával lapítsuk ki a kenyereket. Kenjük meg mind két oldalukat vajjal, és terítsünk szét mindegyiken kb. 2 evőkanálnyit a brokkolis masszából. Tekerjük fel, a széleknél jól összenyomkodva. Ha szükséges, biztosítsuk fogpiszkálóval megtűzve.
  5. Pakoljuk őket egymás mellé egy zárható dobozba, és szórjuk meg parmezán sajttal. Zárjuk le, és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe (vagy ha ennyi időnk nincs, megteszi 20 perc a fagyasztóban).
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szedjük ki a fogpiszkálókat, ha használtunk, és vágjuk el a tekercseket derékban, de akár háromba is, ha nagy volt a kenyér. A vágott felükkel felfelé rakjuk a tekercseket egy tepsibe, és süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarna színt kapnak.
  7. Miközben a tekercsek sülnek, egy felforrósított edényben pici olajon hirtelen süssük meg a lesózott comb darabkákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1671
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez előételnek jobban beillik a látványt tekintve, de a kisfiam pozitívabban áll az ételhez, ha az desszertnek látszik. Ezért készítek sok mindent muffin formában vagy gombócnak, tekercsnek. Mindenkinek, aki kipróbálja, jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Brokkoli

Husihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...