r
Nosalty Logó

Brokkoli alapú pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Brokkoli alapú pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 1670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2667 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    8001 micro
  • Lut-zea
    6269 micro
Összesen 1670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A brokkolit só nélküli vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Amikor kihűlt összetörjük, majd az alap többi hozzávalóját hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  3. A masszát sütőpapíros tepsibe önjük, és egyenletesen eloszlatjuk, körülbelül 0,5 cm vastagságúra.
  4. Megkenjük ketchuppal, majd sorban ízlés szerint rápakoljuk a feltétet.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6967
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten sok helyen megtalálható, karfiol alapú pizza receptjét fejlesztettem tovább. Nálunk nagy sláger a brokkoli, így adta magát, hogy készüljön belőle pizzaalap. Az elkészült, nyers alap méregzöld színe teljesen lenyűgözött!! A feltét ízlés szerint variálható, nálam a receptben említett hozzávalók lapultak a hűtőben. A tönkölykorpa helyettesíthető zabkorpával, búzakorpával, bármilyen magliszttel, esetleg fehér liszttel is. De figyeljünk arra, hogy nem minden őrleménynek egyforma a rosttartalma, így ha túl sok kerül bele, fojtós lehet az alap. A végeredmény harcba szállhat bármilyen, hagyományosan elkészített pizzával szemben! Könnyen, szépen szeletelhető, és az íze is isteni! 

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...